Kampen om luften

Avinor: Flytrafikken er redusert med rundt 95 prosent

Avinor anslår en nedgang i flytrafikken i påskeuken på mellom 90 og 95 prosent i antall reisende​. Også i mars ble det en kraftig nedgang som følge av coronautbruddet.

Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix
 • NTB
Publisert:

– Flytrafikken er den siste tiden redusert med rundt 95 prosent, og påsken er ikke noe unntak, sier kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor i en pressemelding.

Reiserestriksjonene i forbindelse med coronautbruddet, og at selskaper over hele verden har satt fly på bakken, gjorde også at mars ble en mye roligere måned på Avinors lufthavner enn normalt. I alt reiste 1.985.805 passasjerer til og fra lufthavnene i løpet av forrige måned, mot 4.524.449 passasjerer i samme måned i fjor. Det er en reduksjon på 56 prosent sammenlignet med i fjor.

– Konsekvensene for flytrafikken ble for alvor synlig et stykke ut i mars, noe som forklarer at nedgangen for måneden totalt er 56 prosent, sier Ulverud.

Antallet avganger og ankomster gikk ned med 30 prosent i mars, sammenlignet med i fjor. Reduksjonen er særlig stor for flyvninger til og fra utlandet.

Fra januar til mars i år er antallet passasjerer redusert med 21 prosent, mens antallet flyvninger er redusert med 11 prosent.

Les også

Flyselskapet Bra søker konkursbeskyttelse

Les også

SAS opplevde et passasjerfall på 59,7 prosent i mars

Les også

Norwegian venter drivstoffsmell på over én milliard kroner

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Kampen om luften
 2. Avinor
 3. Fly
 4. Flytrafikk

Flere artikler

 1. Sakte bedring for norske flyplasser

 2. Avinor vurderer å stenge flere flyplasser

 3. Coronaviruset fører til nedgang i flytrafikken

 4. Annonsørinnhold

 5. Avinor: Vil ta år før luftfarten er tilbake til det normale

 6. Avinor stenger store deler av Oslo Lufthavn Gardermoen