Konkurser i Norge

Gresvig-bostyrer er optimistisk: – Det er mange som vil drive virksomheten videre

De siste dagene har bostyrerne med ansvar for Gresvig-boet brukt tiden på å betrygge de ansatte og alle andre knyttet til selskapet. Samtidig avslører bostyreren at det er flere aktører som ønsker å drive selskapet videre.

Cornelius Poppe
 • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

Den svært erfarne bostyreren Håvard Wiker har fått en komplisert oppgave i Gresvig-boet.

Samtidig har det rent inn med forespørsler fra folk som ønsker en liten eller en stor bit av sportsgiganten som gikk konkurs denne uken.

– Det er mange som har henvendt seg, alt ifra de som ønsker litt av varelageret, hele varelageret og de som ønsker å drive virksomheten videre, sier Wiker.

– Hva slags type aktører er det som vil drive virksomheten videre?

– Jeg har ikke lyst å kommentere på hvilke interessenter som finnes, men det er flere som har signalisert at man ønsker å drive dette. Det er stor variasjon i hva slags type aktører det er snakk om.

Les på E24+

Disse kan ta over Gresvig

Et godt tegn

Samtidig som Wiker og hans ansatte jobber med å finne nye eiere til sportsgiganten, har det også vært viktig å gi trygghet til alle som er knyttet til konsernet på en eller annen måte.

– Det viktigste i første omgang har vært å trygge alle som føler usikkerhet, alt ifra ansatte og leverandører, til strømavtaler og gårdeiere, sier bostyreren.

– Hva har man sagt til de ansatte?

– Vi har ikke sagt noe annet enn at vi jobber på spreng for denne virksomheten. De har ikke fått noen oppsigelser, så jeg håper de ansatte ser på det som et godt tegn.

Wiker sier de fortsetter å følge planen de la når de fikk oppdraget, men at han ikke ønsker å gå for dypt i planene ettersom uventede hendelser fort kan oppstå i en så stor sak.

Les også

Swix-eier om Gresvig-konkursen: – Dramatisk å miste en av sine største kunder

– Er du optimistisk på at dette til slutt kan drives videre?

– Ja, jeg er ganske optimistisk på grunnlag av signalene og interessen vi har fått.

Han er samtidig usikker på hvor lang tid prosessen vil ta, og vil ikke spekulere.

Sport Outlet er interessert i varelageret

Aktørene som interessert i boet holder kortene tett til brystet når kampen om hvem som får overta intensiveres i tiden fremover.

– Nå handler det om å samle det som er en omfattende dokumentasjon i en pakke som kan presenteres til potensielle interessenter. Det er en kjempejobb, sier Wiker.

En av aktørene som har vært i kontakt med bostyrer er kjeden Sport Outlet som i stor grad lever av å selge billigere sportsartikler som blant annet kommer fra konkursbo eller overskuddslagre andre kjeder ikke klarer å tømme.

Gresvig-boet har varer med utsalgsverdi på mellom 2–3 milliarder kroner.

– Vi ser jo hele tiden etter muligheter og dette kan være en mulighet for oss. Det er litt vanskelig å si hva som ligger her helt enda, vi venter på et litt bedre beslutningsgrunnlag, sier daglig leder og Sport Outlet-eier Tor-Andre Skeie.

Les også

Virke-sjef: – Har på mange måter blitt Gresvig mot verden

Han synes konkursen i Gresvig er «trist for hele bransjen», og tror at de som potensielt tar over driften må gjøre noe helt annet enn eierne gjorde i dag.

I høst bestemte Gresvig seg for å droppe G-sport til fordel for Intersport.

– Hvis du driver en virksomhet som ikke klarer å tjene penger og til syvende og sist går konkurs, så man ha noe nytt å komme med hvis den skal startes opp igjen. Det var jo ikke noen reell endring fra man gikk over til å satse på Intersport, men de kom vel ikke helt i gang, sier Skeie som står bak den hurtigst voksende sportskjeden i Norge i dag.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Konkurser i Norge
 2. Intersport
 3. G-sport
 4. Varehandel
 5. Konkurs

Flere artikler

 1. Gjelsten og Sunde tar med seg mellom 40–60 butikker videre

 2. Gjelsten og Sunde betalte 873,1 millioner for Gresvig-boet

 3. Betalt innhold

  Det tre uker lange dramaet etter Gresvig-konkursen: Derfor måtte Sunde reddes av Gjelsten

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Disse kan ta over Gresvig

 6. Betalt innhold

  Sportsbransjens joker spiser av et skjelvende marked: Vil mer enn doble antall butikker