Insr kjøper Nemi Forsikring for 320 millioner

Venter på grønt lys fra Konkurransetilsynet og Finanstilsynet.

HANDLER: Insr, her ved styreleder Åge Korsvold, kjøper virksomhet.

Foto: Hallgeir Vågenes VG
Publisert:,

Forsikringsselskapet Insr – gamle Vardia Forsikring – annonserer fredag morgen at de kjøper konkurrenten Nemi Forsikring.

Insr betaler 320 millioner kroner for hele Nemi Forsikring.

– Det sammenslåtte selskapet vil bygge videre på det beste fra begge organisasjoner. Da skaper vi Nordens mest fremoverlente og nyskapende forsikringsselskap, sier Espen Husstad, administrerende direktør i Insr i en pressemelding.

230 millioner kroner av kjøpssummen skal gjøres opp i kontanter ved sluttføring av avtalen, mens de øvrige 90 millionene betales med Insr-aksjer.

Dansk selger

Brorparten av kjøpesummen er allerede garantert av større eksisterende og nye investorer i Insr. Resten av kapitalen vil bli hentet inn i markedet i løpet av kort tid, skriver selskapet i pressemeldingen.

Det skal dermed gjøres en rettet emisjon. Kursen i denne er satt til syv kroner per aksje, tilsvarende som kursene på vederlagsaksjene.

Nemi Forsikring er i dag heleid av Alpha Insurance, som igjen er eid av danske Alpha Holding.

Partene håper å gjennomføre transaksjonen i midten av fjerde kvartal, gitt at Finanstilsynet og Konkurransetilsynet godkjenner handelen.

Markedsandeler

Nemi Forsikringer opererer i det norske markedet, og har i dag om lag 50.000 privatkunder og 4.500 forretningskunder. I andre kvartal i år oppgir de å ha en markedsandel på om lag 1,2 prosent.

I dagens melding er det lagt ved et knippe nøkkeltall fra Nemi, som viser at selskapet har gått i minus de siste årene. Det er imidlertid verdt å merke seg et fremførbart underskudd som var på 340 millioner kroner ved utgangen av fjoråret.

Insr ser ellers betydelige synergimuligheter.

«Transaksjonen vil øke størrelsen av Insrs forsikringsvirksomhet og gi rom for at det kombinerte selskapet raskt kan nå en lønnsom skala», skriver Insr i meldingen.

Det tas sikte på en samlet såkalt «brutto combined ratio» (summen av kostnadsprosent og skadeprosent) på mellom 90 og 92 prosent på middels lang sikt.

Insr, som ble etablert i 2009, har om lag 35.000 privatkunder og 12.000 forretningskunder. Deres markedsandel skal i andre kvartal være på om lag 1,1 prosent.

Les også

Flere kjøper misligholdsforsikring i Norske Skog

Les også

Vardia-styreleder innrømmer dårlig styring – fikk fornyet tillit

Les også

Gjensidige kjøper den svenske porteføljen til Vardia

Her kan du lese mer om