Oslo-leilighet solgt for 750.000 kroner under prisantydning

I en bydel der boliger i snitt selges for 12 prosent mer enn prisantydningen, ble denne leiligheten solgt for trekvart million under prisantydning.

PÅ «BILLIGSALG»: Denne leiligheten på St. Hanshaugen sentralt i Oslo ble nylig solgt for 750.000 kroner under prisantydning.
Publisert:

Boligmarkedet i Oslo er hetere enn aldri før med økende prisvekst og stadig færre boliger på markedet. Boligpristallene for september viste en tolvmånedersvekst i Oslo på hele 18,6 prosent.

Samtidig har hele ti store meglerkjeder fått korreks for lokkeprising etter at Forbrukerombudet har funnet salgspriser som gjennomgående er høyere enn prisantydningene.

Bakgrunn: Boligmarkedet koker i Oslo

Det er imidlertid ikke alt som selges dyrere enn ventet:

En 106 kvadratmeter stor leilighet med fire soverom i Hallings gate på St. Hanshaugen i Oslo ble nylig solgt for 5.250.000 kroner. Det er hele 750.000 kroner under prisantydningen på 6 millioner.

Prisantydningen da boligen ble lagt ut på markedet første gang var 5.990.000 kroner, men ble senere senket til 5.650.000 kroner.

Flere kupp

Gerhard Bollmann Leknes, som sammen med sin forretningsparter Ingmar Tveitt er kjøper av leiligheten, mener det er flere kupp ute på markedet enn mange har inntrykk av.

E24s Oslo-prissjekk: Nei, alt går ikke over takst i boligmarkedet!

– Hadde banken gitt meg ubegrenset med lån, kunne jeg sikkert gjort slike kupp månedlig, sier Leknes til E24.

Han investerer og leier ut boliger på fulltid, og følger kontinuerlig med boligmarkedet i jakt på gode kjøp.

For to år siden kjøpte han en leilighet i samme område til 7,5 millioner - én million under takst.

- Én prosent går under takst

De seneste tallene fra Eiendom Norge viser at prisene på boliger i bydel St. Hanshaugen de siste månedene har steget med 18,1 prosent.

– Det hører til sjeldenhetene at boliger selges så mye under takst. I Oslo i dag er det omtrent 1 prosent av boligene som selges under takst, sier Carl Geving, administrerende direktør i Norsk Eiendomsmeglerforbund, til E24.

I bydel St. Hanshaugen viser foreløpige tall fra Eiendom Norge at boliger i oktober i snitt har blitt solgt for 12 prosent mer enn prisantydningen.

Solgte bolig 630.000 kroner over prisantydning - laget skrytereklame

Utleie

Leknes mener en del av «kunsten» for å få kjøpt eiendom så rimelig som mulig er å finne objekter der budrunden ikke starter umiddelbart.

– Generelt sett kan det være mange årsaker til at budrunden ikke setter i gang. Alt fra hvordan prospektet er utformet til hvordan været var på visningsdagen kan påvirke dette, mener Leknes.

Han planlegger nå å sette inn vegger som vil gi flere rom og leie ut den nykjøpte leiligheten som et kollektiv for seks personer.

E24 har vært i kontakt med OBOS/Exact Eiendomsmeglere som solgte leiligheten. De ønsket ikke å bidra til denne saken.

Les også

Sjeføkonom: Nå bygges det nok boliger i Norge

Les også

Luksusbolig på tvangssalg – kutter prisen med 25 mill.

Les også

– Nå er det null kontroll

Publisert:

Her kan du lese mer om