Riggselskap sier opp minst 130 ansatte

Riggselskapet Maersk Drilling Norge nedbemanner med mellom 130 og 140 ansatte.

MÅ NEDBEMANNE: Maersk Drilling Norge, her Mærsk Inspirer på Volve-feltet.
Publisert:

Nettstedet Petro var først ute med å omtale nyheten i Norge.

Hovedårsaken til nedbemanningen er at to kontrakter går mot slutten. Mærsk Gallant avslutter sin kontrakt i løpet av høsten og Mærsk Inspirer avslutter sin kontrakt med Statoil ved årsskiftet, skriver ansattforeningen MAF på sine nettsider.

Nedbemannet i mars

Det har vært et tøft år for selskapet og deres ansatte. I fjor høst mistet 150 ansatte jobben og i mars i år måtte ytterligere 70 ansatte gå etter at riggen Maersk Reacher ikke fikk ny kontrakt.

– Det er sterkt beklagelig at vi nå må gå nok en runde med oppsigelser i selskapet, skriver klubben på sine nettsider.

Ifølge klubben vil den første nedbemanningen skje i forbindelse med at Mærsk Gallant avsluttes.

Overføres

Her tas det imidlertid høyde for overføringer til en ny rigg som forventes å komme til Norge i starten av 2017 – altså vil noen stillinger ikke bli berørt i den første nedbemanningsrunden.

Den andre nedbemanningen vil gjennomføres i forbindelse med at Mærsk Inspirer avsluttes. Også herfra vil noen overføres til XLE4.

– Trist beskjed

Administrerende direktør Jakob Korsgaard i Maersk Drilling Norge forklarer nedbemanningen som en konsekvens av aktivitetsnedgangen på norsk sokkel.

– Nedbemanningen har i noen grad vært ventet. Alle er kjent med utfordringene på norsk sokkel, men uansett timing så er varsel om nedbemanning en veldig trist beskjed å få for de ansatte, sier Korsgaard til E24.

Les også

Stort fall i norsk oljeproduksjon

Les også

Industri Energi vil boikotte oljeserviceselskap

Les også

Maersk sier opp rundt 70 i Norge

Publisert: