Korsvold takker for seg

Åge Korsvold går av som administrerende direktør for Christen Sveaas' Kistefos.

BLIR PENSJONIST: Åge Korsvold er klar til å gå av med pensjon etter en lang og begivenhetsrik karriere i norsk næringsliv.

Erichsen, Jarl Fr.
Publisert:,

I mesteparten av de ti årene som har gått siden Åge Korsvold og Christen Sveaas sammen organiserte aksjonæropprøret mot Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl i 2000 har Åge Korsvold tjenestegjort som administrerende direktør i Sveaas' investeringsselskap Kistefos.

Nå går Korsvold av med pensjon, skriver Dagens Næringsliv (DN).

- Samarbeidet mellom oss har gått bedre enn alle trodde. Vi har skapt mye verdier og fått til ting. Verdiskapningen i denne perioden har vel vært på fem-seks milliarder kroner, sier Sveaas til DN.

De to bruker mesteparten av avskjedsintervjuet med DN til å gjenta anklagene om at det var Orkla-sjef Heyerdahl som stod bak når bråket rundt opsjoner Korsvold mottok som Storebrand-sjef førte til at han måtte gå av som både Storebrand-sjef og styreleder i Orkla.

Korsvold fremholder at det ikke var noe ulovlig ved opsjonssaken i 2000, men sier at det «åpenbart ikke var klokt».

- Å forlate scenen slik jeg gjorde er det vel ingen som ønsker. Da handler det om å ha en balanse i resten av tilværelsen, slik at det ikke bare er det profesjonelle livet som er viktig, sier Korsvold til DN.

Les flere nyheter på E24.no