NORDMENN PÅ SAAB-RAID: Saab-avklaring kan drøye i ukesvis

Det kan drøye flere uker før Saab og den mulige investoren Bård Eker kommer med konkrete planer for et «norsk» kjøp av Saab.

SMILEY: Bård Eker har akkurat fått barn, og kan komme til å ende opp som Saab-eier i løpet av noen uker!

Sverre Chr Jarild, Aftenposten
  • Jo Andre Aakvik
Publisert:,

- Vi vil komme med detaljer i avtalen straks vi har noe konkret å melde. Det kan skje i dag, det kan skje i morgen eller det kan skje om noen uker, sier informasjonssjef Annicka Troedsson i Saab til E24 mandag morgen.

Fredag bekreftet Fredrikstad-mannen Bård Eker at han, sammen med de andre investorene i sportsbilprodusenten Koenigsegg, ligger i forhandlinger med General Motors om kjøp av Saab.

- Det har vært mange prosesser samtidig for å få til kjøpet og det kan fremdeles dukke opp skjær i sjøen, sa Eker til Dagbladet sent fredag kveld.

Et overtagelse av Saab vil nok først kunne skje om mange måneder, men en endelig intensjonsavtale om kjøp vil være på plass før sommeren, dersom det blir en realitet.

Skjulte investorer

Selv om Eker fredag bekreftet at han ligger i forhandlinger med Saab, ville han ikke gå ut med hvem andre han har på laget. Ifølge svenske medier skal Eker ha skaffet til veie både norske og amerikanske investorer for å overta Saab. Det vil Eker trenge ifølge en profilert norsk investor som ønsker å være anonym.

- Bård Eker er en driftig kar, men han har ikke lommer nok til å løfte dette alene, sa aksjeinvestoren til E24 fredag.

Blant norske finansfolk er det stor nysgerrighet på hvem disse investorene skal være, men ingen av de mange investorene og finansfolkene E24 har snakket med har hørt noe konkret om hvem det kan være.

Ifølge den svenske nettavisen Realtid.se skal Eker og Koenigsegg også ha fått med seg solenergiselskapet NLV Solar som en partner i et eventuelt kjøp. NLV Solar har sammen med Koenigsegg designet en el-bil med imponerende karakteristiker.

Lei av media

Både norske og internasjonale media har i dagesvis forsøkt å få Eker til å gi detaljer om sine visjoner for et Saab-kjøp. Alle uten å lykkes. Kun Dagbladet har fått den mediesky forretningsmannen i tale.

Men heller ikke overfor Dagbladet ville Eker konkretisere sine planer. Tvert om synes Eker å være innstilt på å spille med kortene svært tett til brystet.

- Jeg registrerer at enkelte medier koker på tidligere uttalelser, men jeg sier ikke noe om SAAB-saken nå, sier Eker til Fredrikstad Blad.

Flere artikler

  1. Herfra styres Saab-kjøpet

  2. Nå bekrefter han Saab-kjøpet

  3. Vil snu opp ned på Saab

  4. Annonsørinnhold

  5. - Nordmenn kjøper Saab

  6. - Dette blir spennende