PETTER STORDALEN: - Derfor er jeg på Twitter

Stordalens «Twitter-butikk» er alltid åpen.

Falch, Knut
  • Roar Wold
Publisert:,

Stordalen har den siste tiden benyttet sin profil på Twitter til å slippe nyheter, både om seg selv og hotellkjeden Choice.

Da kjeden offentliggjorde kjøpet av tre hoteller i Stockholm for litt siden ble nyheten først sluppet på nettopp Stordalens Twitter-profil – en god stund før den ordinære pressemeldingen ble sendt ut.

Og det har han tenkt å fortsette med.

- Jeg prøver å bruke Twitter som en miniblogg og får veldig gode tilbakemeldinger når jeg legger ut noe som har litt skikkelige nyheter i seg, som pressemeldingen om kjøpet i Sverige.

Minibar-saken, mot en løsning?

Stordalen er i tillegg overbevist om at hans aktivitet på Twitter gir han og hotellkjeden mye tilbakemeldinger som de ellers kanskje ikke ville fått.

- Vi får tilbakemeldinger om masse. Hva vi skal gjøre med minibarene våre ble en kjempesak etter at Anne-Kath. Herland satte det hele i gang, ler han og legger til at han er svært opptatt av å gå foran i bruk av ny teknologi.

Forvirring

Onsdag så det en stund ut som om Stordalen var kastet ut fra nettfenomenet Twitter.

Profilen "Stordalen" var nemlig stengt "due to strange activity", står det å lese.

I retningslinjene til nettstedet fremgår det at en profil blir stengt hvis det har foregått innholdsmessig eller teknisk "misbruk", noe som inkluderer utsendelse av såkalt "spam ".

Les Twitter-reglene her

- Alltid åpent

Men Hotellkongen har på ingen måte sluttet å "kvittre".

- Her stenger vi ingenting. Butikken er åpen 365 dager i året, vi i Choice har alltid åpent, sier en engasjert Stordalen til E24.

Han har nemlig også profilen "petterstordalen" og den er i beste velgående, men hvorfor en annen profil med hans navn er stengt aner han ikke.

- Det der kjenner jeg ikke til. Mulig at noen i Choice har gjort noe for alle vi som jobber der er jo underlagt et felles system og de jobber hardt for å holde unna hackere og lignende.

Vil gå foran

- Riktig brukt er dette et fantastisk medium. For fem år siden var det ikke noe sånt. Hvordan er det da om ti år? Hvis ikke jeg skal henge med på dette så kan jeg ikke regne med at organisasjonen gjør det.

Og Stordalen legger ikke skjul på at han tror nettfenomener som Twitter kan bli svært viktig for en bransje som hans i fremtiden.

- Unge mennesker kommer ikke til å lese selvskrytet på våre egne hjemmesider i fremtiden. De sjekker isteden ut hotellene våre via tredjeparter, sier han.

Bak statsministeren

Stordalen har nå 7162 som følger han på Twitter. Et lite stykke bak statsminister jens Stoltenberg som har 15529 personer følger med hva han gjør på nettfenomenet.

Les også:

Flere nyheter på E24.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Søkkrike sjokkerer

  2. Skal granske skatteflukt til Irland

  3. Goldman gjør klart for milliardbonuser

  4. Annonsørinnhold

  5. Bilgigant henter inspirasjon i Polen

  6. Tror spillere må begynne å jobbe