Nær fem milliarder i ny gründerpakke

Regjeringen legger fredag fram en ny tiltakspakke for næringslivet verdt nærmere fem milliarder kroner. Halvparten skal gå til vekstbedrifter og gründere.

Næringsminister Iselin Nybø (V) legger fredag fram en tiltakspakke for næringslivet på nær fem milliarder kroner. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
 • NTB
 • E24
Publisert:

TV 2 var først ute med å melde om detaljene i pakken, som presenteres fredag. Næringsminister Iselin Nybø (V) bekrefter opplysningene overfor DN.

– Grunnen til at vi gjør dette, er at gründer- og oppstartsmiljøet er så viktig. Det handler om nye arbeidsplasser og gode ideer. I den kritiske situasjonen vi er i, må vi holde på dette, så vi har et levende miljø når coronakrisen er over, sier hun til avisen.

Les på E24+

Nybø og Sanners siste sjanse til å vise at de forstår alvoret for næringslivet

Legges frem fredag

I pakken har regjeringen lagt inn 2,5 milliarder kroner i tilskudd til unge vekstbedrifter og økt rammen for innovasjonslån med 1,6 milliarder kroner, til 3 milliarder. Tiltaket er rettet mot små og mellomstore bedrifter som har utviklingsprosjekter for å skape ny aktivitet og unngå permitteringer.

Regjeringen ønsker også å sette av 300 millioner kroner i et rentestøttefond, 50 millioner kroner til private innovasjonsmiljøer som ikke støttes av Selskapet for industrivekst (Siva), 250 millioner til næringsrettet forskning og øke investeringskapitalen i Investinor med 1 milliard.

Les også

Hyttekommuner i akutt krise – hver femte ansatt har søkt om dagpenger

Nybø og finansminister Jan Tore Sanner (H) legger fram krisepakken fredag morgen.

Stortingets finanskomité skal forhandle om tiltakene gjennom helgen. Målet er å få pakken vedtatt på tirsdag.

Fornøyd

Administrerende direktør i Abelia, Øystein E. Søreide, sier at pakken viser at regjeringen har forstått problemet og tatt det på alvor.

– Vi har pekt på behovet for å sikre likviditet på kort sikt og finansiering på lang sikt, og det er nettopp det næringsministeren er igang med nå. Dette gir håp, sier han.

Ifølge Søreide vil tiltakene som regjeringen foreslår gjøre mye for Gründer-Norge og innovasjonsevnen.

– Summen av tilskuddene i denne pakken er stor. Dette viser at regjeringen tar oppstarts- og vekstselskapene på alvor, og anerkjenner verdien de spiller i fremtidens næringsliv, sier Søreide.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Coronaviruset
 3. Jan Tore Sanner
 4. Iselin Nybø
 5. Gründere

Flere artikler

 1. TV: Regjeringen legger frem tiltakspakke

 2. Milliardpakke til gründere klar

 3. Gründer etterlyser grep: – Det er kritisk for oss om vi ikke kan ha folk på jobb

 4. Fremskynder milliardpott til innovasjon

 5. Tredoblet pengestøtten til norske gründere i fjor