Generalforsamlingen i NSB har godkjent nytt navn

NSB-ansatte protesterte da generalforsamlingen i NSB vedtok å endre selskapets navn til Vygruppen AS.

Publisert:,

Jernbaneansatte aksjonerte foran samferdselsdepartementet fredag, i forbindelse med generalforsamling i NSB, og at samferdselsminister Jan Georg Dale skal gi sitt endelige ja til navneendring fra NSB til VY.

- Vi protesterer mot hele politikken som har lagt opp til navnebytte, sier Janne Lisesdatter Håkonsen, sekretær i lokomotivpersonalets forening Oslo og lokfører.

- Vi har sett en demontering av jernbanen som har foregått siden 90-tallet og som har tatt av siden 2013 med den blå regjeringen. Folk på jernbanen ser på navneendringen som enda et skritt for å få NSB fullstendig ut av staten.

Godkjente navneendringen

Kort tid etter markeringen melder NSB at generalforsamlingen har godkjent navneendringen.

– Generalforsamlingen har godkjent det nye navnet vårt, Vy, og vi gleder oss til å ta det i bruk, sier styreleder i Vy Dag Mejdell.

Foto: Berit Roald NTB scanpix

NSB og Nettbuss tar i bruk det nye navnet 24. april.

Da blir NSBs app og nettside erstattet med Vy-appen og vy.no, og arbeidet med å endre utseendet på busser, tog og bybiler starter.

De ansatte får nye uniformer til høsten. Mot slutten av året vil det være mulig å kjøpe buss- og togbillett på samme sted.

– Vårt nye navn forplikter. Vy sier både noe om at vi har store ambisjoner på vegne av kundene og samfunnet, og at vi skal gi deg gode reiseopplevelser. Nå er det vår oppgave å fylle merkevaren Vy med innhold, sier konsernsjef i Vy Geir Isaksen.

Les på E24+ (for abonnenter)

Designerne bak Vy-navnet: – Vi tror folk vil begynne å elske navnet

12. mars ble det kjent at Norges Statsbaner (NSB) går inn for å samle persontog- og bussvirksomheten under en felles merkevare med navnet Vy.

– Et enstemmig styre i NSB, inkludert representantene til de ansatte, mener det er riktig å endre navn. Jeg har sagt at jeg ikke vil motsette meg ønsket til styret, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp).

Vygruppen AS er heleid av staten ved Samferdselsdepartementet.