Uninor har stengt nettverket i Mumbai

Får ikke fortsette driften fram til ny auksjon.

DRIFTEN STANSET: Telenor-datteren Uninor har måttet avslutte driften i Mumbai, forteller Asia-sjef Sigve Brekke.
Publisert:

Problemene forsetter for Telenor i India. Telenors datterselskap Uninor måtte fredag innstille driften i Mumbai etter en avgjørelse fra indisk høyesterett, melder The Economic Times.

- Uninor har fulgt alle mulige alternativer for å kunne fortsette driften i Mumbai frem mot den andre auksjonen. Nå har retten beordret en umiddelbar stans i driften, og vi har ikke annet valg enn å stenge nettverket, sier Uninor-sjef Sigve Brekke til E24.

Som en følge av dette opplyser Telenor at det er uaktuelt å delta i kampen om Mumbai-spektrumet i den kommende auksjonsrunden som er ventet i mars.

- Uten midlertidig lisens til den neste auksjonen vil vi ikke delta i Mumbai-auksjonen. Vi har i dag nesten to millioner kunder i området, og det er ikke aktuelt å begynne fra start igjen.

Uninor mistet sine lisenser i februar 2012, men har i etterkant blitt innvilget midlertidig driftsrett i påvente av nye auksjonsrunder. Telenors nye selskap i landet, Telewings, ble allerede i november tildelt seks sirkler.

Les også: Telenors kinkige problem i India

Uninors drift i områdene der Telewings har lisenser fortsetter som før, og det er inngått avtaler som sikrer disse kundene dekning i Mumbai.

Telenor hadde i desember 41,53 millioner kunder i India, hvorav 1,8 millioner i Mumbai.

Les også: Telenor kan få 750 millioner indiske kunder

Les også: Telenor deltar i kamp om indisk mobilnett

Les også: Telenor har funnet ny partner i India

Publisert:
Gå til e24.no