Håkon Haugli får lavere lønn enn Anita Krohn Traaseth

Den nye Innovasjon Norge-sjefen Håkon Haugli får over en halv millioner kroner mindre i lønn enn forgjengeren Anita Krohn Traaseth. – Styret ønsker å vise moderasjon. 

NY SJEF: Håkon Haugli blir ny leder for Innovasjon Norge

Foto: Esben Johansen
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert:,

Mandag kveld ble det kjent at Abelia-topp Håkon Haugli er ansatt som ny sjef for Innovasjon Norge. Han tar over etter Anita Krohn Traaseth som i november i fjor kunngjorde at hun ville fratre stillingen.

Hauglis lønn i Innovasjon Norge er på 2,1 millioner kroner, får E24 opplyst.

Det er rundt 600.000 kroner mindre enn Traaseth fikk i 2017 med sine 2,73 millioner kroner, ifølge Innovasjon Norges årsrapport. Rapporten for 2018 er ikke kommet ennå.

«Det er sammenlignbare tall. Styreleder Gunnar Bovim sier styret ønsker å vise moderasjon, og Hauglis lønn er lavere enn Krohn Traaseths», skriver kommunikasjonsrådgiver Kjetil Svorkmo Bergmann i Innovasjon Norge i en melding.

49 år gamle Haugli, som i dag er sjef for Abelia, hadde en netto inntekt på 2,3 millioner kroner i ligningen for 2017.

Det har ikke lykkes E24 å få kommentar fra Haugli om lønnen mandag kveld.

– Jeg er veldig opptatt av resultater

Anita Krohn Traaseth gjorde det i fjor kjent at hun ville forlate stillingen etter å ha vært sjef siden 2014. Gjennom Traaseths ledertid i selskapet ble det bråk rundt både ansettelser, rolleforståelse og hennes lederskap.

Haugli sa i et intervju med E24 tidligere mandag kveld at han ikke har fulgt aktivt med på kontroversene rundt hans nye arbeidsgiver.

– Det som har vært viktig for Abelia er at Innovasjon Norge har levert og fortsatt å levere resultater. Det opplever jeg at de har gjort på en god måte, sier han.

– Hva slags lederstil har du?

– Jeg er veldig opptatt av resultater. Jeg bringer også en evne til å lytte, og til å formidle budskap tydelig. Det skal jeg bruke, svarer Haugli.

Vil åpne Innovasjon Norge

Han forteller at han opplever at mange mener Innovasjon Norge er en noe lukket organisasjon.

– Enten det er med rette eller urette så er min ambisjon å åpne opp og skape arena for gode diskusjoner. Personlig synes jeg ikke Innovasjon Norge er lukket, men det er uansett potensial for å inkludere mer, sier Haugli.

Her kan du lese mer om

  1. Innovasjon Norge

Flere artikler

  1. – Jeg er veldig opptatt av resultater

  2. – Vi må få flere bedrifter til å vokse

  3. Nå starter jakten på Traaseths etterfølger

  4. Annonsørinnhold

  5. Ny Abelia-sjef vil omstille det norske velferdssamfunnet

  6. Øystein Eriksen Søreide blir administrerende direktør i Abelia