Ordfører ut mot Reitan - frykter ølmonopol

«Æ vil ha Aass øl, Reitan, også når æ e på besøk i Trondhjæm».

HARDT VÆR: Drammen-ordfører Tore Opdal Hansen er ikke veldig fornøyd med Rema 1000 sin bestevennstrategi. Her fra Rema 1000 Torggata i Oslo, der E har blitt Æ i forbindelse med at Rema 1000 lanserte sin nye app.
Publisert:

Mange har sagt mye om Rema 1000, etter at dagligvarekjedens nye bestevennstrategi så dagens lys.

Sist ut i rekken er ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen (H).

I et åpent brev til Rema-gründer Odd Reitan går han hardt ut mot strategien som skal nekte Drammen-bryggeriet Aass å selge øl i Rema 1000 butikker utenfor regionen.

– Drammens sjel

Ordfører Tore Opdal Hansen

Ordføreren forteller til E24 at han skrev brevet etter at Rema 1000 opplyste at de ville fjerne produktene fra Aass bryggeri fra butikker utenfor Drammen-området.

– Aass bryggeri er en del av Drammens sjel, og en av Drammens eldste bedrifter. Når Odd Reitan har lagt Reitangruppens hovedkontor til Lade Gaard i Trondheim, sier det noe om hvilke verdier de vil fremheve, da følte jeg det var på sin plass å gi han mitt innspill i saken, sier Høyre-ordføreren til E24.

Hansen understreker at han «har forståelse for konkurransesituasjonen for Rema 1000, men at man kanskje burde trått mer varsomt frem»

Les også

Rema 1000: Næringsministeren boikotter ikke

Frykter monopol

I brevet som er lagt ut på ordførerens egen blogg, skriver Hansen at han frykter monopol i bryggerimarkedet dersom Rema 1000 ikke fortsetter selge øl fra Aass og Mack i hele landet.

«Med sin nye policy svekker Rema 1000 forbrukernes valgfrihet og begrenser mangfoldet i vareutvalget. Med dette beredes grunnen for en monopolisering av bryggerimarkedet i Norge.»

Les også

Mack-sjef: Ingen avtale med Rema 1000

Til E24 utdyper Hansen:

– Allerede i dag har vi den situasjonen at det er få innkjøpere i dagligvarebransjen, og det er klart dersom man skal smale inn sortimentet vil det først og fremst gavne de store leverandørene som Carlsberg.

Kommunikasjonsdirektør Mette Fossum i Rema 1000 sier til E24 at de er i dialog med Aass og skal møtes i neste uke.

– Vårt ønske er å selge Aass i Drammensområdet, sier Fossum.

Bråkete lansering

Det var tidligere denne måneden Rema 1000 lanserte sin bestevenn strategi, som skal gi dem bedre rammebetingelser hos leverandørene.

Debatten tok for alvor fyr da E24 meldte at Ringnes var Rema 1000s nye «bestevenn» i drikkekategorien, noe som blant annet gjør at Coca-Cola, Mack og Aass må fjerne mange av sine produkter fra landets Rema 1000 butikker.

Tidligere har Rema 1000 sagt de ville redusere antallet nasjonale ølsorter fra 49 til 43.

– Vi gjør ganske enkelt ølhyllen mer i tråd med regionale og lokale preferanser. Det betyr Mack i nord, Hansa i vest og CB i sør, for å nevne noen blant flere, sa Lars Kristian Lindberg i Rema 1000 i en pressemelding tidligere denne uken.

Les også

– Det er en dristig strategi

Les også

– Rema kjøper i praksis dine betalingsdata, slik at de kan gjøre noe med dem senere

Les også

– Desperat handling

Publisert:
Gå til e24.no