Treningsgründer blir kakeinvestor

Silje Landevåg, gründeren bak treningskonseptet Get Inspired, går inn som investor i handelsplattform for kaker.

Silje Landevåg (til venstre) går inn som medeier i kakeplattformen Cake it easy, her ved gründer Marius Sevaldsen.
 • Ina Vedde-Fjærestad
Publisert: Publisert:

– Det er viktig med balanse i livet. Nå blir det trening i den ene enden og kaker og feiring i den andre, det er to motpoler som står godt sammen, sier Silje Landevåg til E24.

Gründeren og investoren går nå inn på eiersiden i Cake it easy, en netthandelsplattform for kaker og bakerier, både for privat- og bedriftsmarkedet. Selskapet ble etablert i 2012 av gründer Marius Sevaldsen, og omsatte for 40 millioner kroner i fjor, en dobling fra året før.

Landevåg kjøper seg inn til en eierandel på 5,5 prosent, og skal bistå med markedsførings- og strategikompetanse.

Selskapet skal nå blant annet ekspandere inn i det svenske markedet, og målet er nok en dobling av omsetningen i 2022.

– Frem til nå har fokus vært på teknologi og utvikling. Nå er plattformen veldig bra, og fremover vil det være mer markedsføring og ekspansjon. De har jo ikke gjort noe på sosiale medier på mange måneder, det er klart jeg klør i fingrene!

Les også

Stol på deg selv, Silje

Solgte livsverket

Investeringsselskapet Salvesen & Thams, hvor Witzøe-familien er største eier, kjøpte høsten 2020 store deler av den nettbaserte sportsbutikken Get Inspired.

Da hadde Landevåg bygget opp selskapet fra kjøkkenbordet hjemme, til en butikk med 70 ansatte og 400 millioner kroner i omsetning.

Det Trondheims-baserte investeringsselskapet er største aksjonær i blant annet restaurantkjedene Big Bite, Jordbærpikene, Sabrura. I tillegg er det storaksjonær i Rørosmeieriene, samt flere industri og eiendomsselskaper i Trøndelag.

Landevåg bygger seg nå opp som investor, og gjorde i fjor høst sin første investering da hun gikk inn på eiersiden i nettopp Salvesen & Thams.

Jeg har nå mulighet til å bidra til verdiskaping i ulike selskaper og samtidig lære om forskjellige bransjer. Jeg investerer med hjertet, uttalte Landevåg til E24 da.

Silje Landevåg kjøpte seg i fjor inn i Salvesen & Thams, som blant annet eier restaurantene Big Bite, Jordbærpikene og Sabrura.

Vurderte over 100 selskaper

Investeringen i Cake it easy er gründerens første enkeltinvestering.

– Jeg har vurdert over hundre selskaper, og jeg har brukt dette siste året som et oppstartsår hvor jeg har jobbet med strategi og testet om investeringskriteriene mine funker. Det skal litt til før man få full match.

– Jeg er fortsatt fersk som investor og ønsker moderat risiko. Derfor er dette et smart sted for meg å starte.

Landevåg kom i kontakt med Sevaldsen og teamet i Cake it easy via gründermøteplassen Startup Lab.

– Det er viktig for meg å bli kjent med selskapene før jeg går inn. Det tar gjerne et halvt år fra vi starter dialogen til vi eventuelt går videre.

– Vi er nå i en prosess i Cake it easy hvor vi skifter vi gir fra utviklingsfokus til salgsfokus, og da blir Silje en uvurderlig ressurs. Hennes kompetanse på branding og markedsføring er formidabel, og det hun har fått til med Get Inspired er rett og slett inspirerende, sier Cake it easy-gründer Marius Sevaldsen i en kommentar.

Les også

Fem tips til gründere

Les på E24+

Silje Landevåg ble mangemillionær på egen gründeridé

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Get Inspired
 2. Markedsføring
 3. Netthandel
 4. Gründer

Flere artikler

 1. Rekordresultat for Get Inspired

 2. Betalt innhold

  Silje Landevåg: Fire økonomiråd til gründere

 3. Tibber nidoblet inntektene: Serverne knelte etter kundestrøm

 4. Betalt innhold

  Bergensinvestorer med milliardsalg: – Fortjenesten er ålreit

 5. Betalt innhold

  SAS havner neppe i Kina, men kanskje på Kypros