Staten har dratt inn 3,9 milliarder på 5G-frekvenser

Telenor, Telia, Ice og Altibox har sikret seg plass i det nye 5G-nettet til en samlet pris av 3,9 milliarder kroner etter at staten holdt auksjon om tilgangen.

Etter en omfattende auksjon har Ice, Altibox, Telia og Telenor fått andeler i det nye 5G-nettet som staten la ut for salg. Nå lover regjeringen bedre bredbånd til distriktene.
  • NTB
Publisert:

De fire selskapene som gikk seirende ut av auksjonen, kjøpte til sammen hele den såkalte spektrumsmengden som regjeringen la ut for salg. Mens Ice Communication betaler drøyt 500 millioner for sin andel, er Telenor det selskapet som må ut med mest. Hele 1,4 milliarder må de ut med for sin langt større del av nettverket.

Selskapene har gått med på å bygge ut nettet slik at det også i distriktene skal kunne tilbys bredbånd på minst 100 megabit i sekundet (Mbit/s) til både husstander og bedrifter. Tre av selskapene er gitt en rabatt på 480 millioner kroner for at bredbåndet raskt skal bygges ut.

– Tusenvis av husstander og virksomheter i områder der det er svakt grunnlag for kommersiell utbygging, vil nå kunne få et vesentlig bedre tilbud gjennom regjeringens rekordstore satsing på nesten en halv milliard kroner, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland.

Utropsprisen på det samlede frekvensområdet var på forhånd satt til 1,4 milliarder kroner. Etter en travel auksjon med 33 budrunder ble den samlede prisen imidlertid hele 3,8 milliarder.

Les også

Altibox kjøper 5G-frekvenser for 724 millioner

Les også

Telenor har fått 90.000 kunder på trådløst bredbånd: – Norge går som en kule

Les også

Mobilbransjen kniver om trådløst bredbånd: Nå kommer Telia med 5G

Publisert:
Gå til e24.no