Ny æra for varehandel

Leieprisene for butikklokaler i Oslo stuper

Butikkdød og kundeflukt preger handelen i Oslo sentrum. Leieprisene i stadig tommere gater har falt kraftig siden i fjor.

Egertorget på Karl Johans gate i Oslo ble folketomt i mars etter Oslo kommune og regjeringen kom med strenge tiltak for å begrense koronasmitten. Nå faller leieprisene.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Det er tredje år på rad at prisene faller, melder Finansavisen.

Mer netthandel og færre parkeringsplasser gjorde allerede livet surt for mange butikker og gårdeiere i Oslo sentrum. Så kom koronapandemien

– For handelen var dette en krise vi ikke hadde noen tidligere erfaringer med, sier Bjørn Næss, leder i Oslo Handelsstands Forening (OHF) i en fersk rapport fra den Oslo-baserte næringsmegleren Colliers International.

Midtre del av Karl Johan og deler av Nedre Slottsgate, har i mange år vært Norges dyreste strøk for leie av butikk- og serveringslokaler. For ett år siden svingte leieprisene mellom 20.000 og 25.000 kroner per kvadratmeter i året. I dag er nivået redusert til mellom 13.000 og 18.000 kroner.

I Hegdehaugsveien kan man nå leie lokaler for bare 3.000 kroner meteren, og videre opp til et toppnivå på 7.000 kroner – ned fra et intervall på 5.000 til 8.000 kroner i fjor.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Ny æra for varehandel
 2. Oslo
 3. Leiemarkedet
 4. Eiendom
 5. Bolig
 6. Butikker

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Uventet trend gir butikkene nytt håp i bilfritt Oslo sentrum

 2. Dobling av tomme lokaler i Tromsø sentrum

 3. Krise for kleskjedene: Dressmann med laveste omsetning siden 2008

 4. Ble vekstvinner i handelsbransjen: – Jeg blir ingen vinner neste år

 5. Stordalen-selskap med milliardkjøp av kjøpesenter i Tønsberg