Dobbelt så høy strømpris i første kvartal

Strømprisen i første kvartal i år var veldig høy, sammenlignet med fjorårets ekstra lave priser. Toppen ble nådd i de kalde månedene januar og februar.

Strømprisene har vært høye på begynnelsen av året.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Den totale strømprisen for husholdningene, medregnet avgifter og nettleie, var i gjennomsnitt 120 øre per kilowattime i første kvartal i år, skriver SSB.

Det er 37 prosent høyere enn i første kvartal i 2020, da strømprisene var lavere enn de har pleid å være de siste årene. Trekker man fra avgifter og nettleie, var kraftprisen nesten dobbelt så høy i første kvartal i år. De siste ti årene har strømprisen kun vært høyere i slutten av 2018 og i begynnelsen av 2019.

I februar bevilget Stortinget 260 millioner kroner ekstra til bostøtte for å hjelpe mottakerne med å betale de høye strømregningene under kuldebølgen. I januar og februar lå gjennomsnittstemperaturen i Norge henholdsvis 3,3 og 2 grader under normalen.

I tillegg har Statnett fått redusert sin andel av nettleien med 24 prosent sammenlignet med året før, for å hjelpe strømkundene under koronapandemien.

Les også

Fjordkraft faller videre - her er grafen som viser strømgigantens store problem

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Strømpriser

Flere artikler

  1. 2.900 kroner i økt strømregning på Østlandet

  2. Strømprisene stiger: – Vi har allerede vinterpriser

  3. Nok en ny årsrekord for strømprisen

  4. Kaldt vær bidrar til uvanlig høy mai-strømpris: – Helt ellevilt

  5. Bekymret for store forskjeller i strømpris: – Uheldig både for kundene og bransjen