Her er det solgt boliger for over 500 millioner

Elleve små blokker. 250 leiligheter. Samlet verdi: 1,5 milliarder kroner. Paradis Brygge – et av Stavangers største boligprosjekter – er i ferd med å realiseres.

Man får utsikt til både sjø og fiskere fra leilighetskomplekset Paradis Brygge.
 • Kjell-Ivar Gilje Grøndal (Stavanger Aftenblad)
 • Jon Ingemundsen (foto) (Stavanger Aftenblad)
Publisert: Publisert:

– Første byggetrinn ble lagt ut for salg i mars 2017 og viste seg raskt å være et populært prosjekt i et ellers trått marked. Hittil er det solgt 106 av 133 leiligheter, noe som tilsvarer en omsetning på drøyt 500 millioner kroner. Bare de siste seks ukene er det solgt elleve leiligheter, sier daglig leder i Solon Eiendom Sørvest, Rune Schive Hognestad, til Aftenbladet.

– Stort og viktig prosjekt

Tall fra Eiendom Norge tidligere denne uken viser at nyboligsalget er i ferd med å ta seg litt opp etter noen tunge måneder før sommeren. Det merkes også i Consul Sigval Bergesens vei like sør for Strømsbrua hvor det er hektisk byggeaktivitet. Paradis Brygge - et av de største boligprosjektene i Stavanger for tiden - er i ferd med å ta form. Fem av totalt elleve blokker er bygget og overlevert kundene, mens de to siste i fase én vil stå ferdige i januar og april neste år. Ved årsskiftet legges fase to - se siste fire blokkene - ut for salg.

– Prosjektet består av 250 leiligheter til en samlet verdi på rundt 1,5 milliarder kroner. Det er ingen tvil om at dette er et stort og viktig prosjekt for Solon Eiendom, sier Schive Hognestad.

Det var i februar 2016 at den omstridte Paradis-planen omsider gikk igjennom etter flere runder og harde protester fra beboere både på Våland og Storhaug. Og det er nok ennå delte meninger i nabolaget om nye Paradis blir en velsignelse.

Slik vil området rundt Strømsbrua bli seende ut når alle prosjektene er ferdige.

Halvparten grønt

Prosjektdirektør i Bane NOR Eiendom, Nicolay Schreuder, mener imidlertid at den kommende forvandlingen vil gi området et solid løft.

– 50 prosent av arealet vårt skal være grønt og åpent, tilgjengelig for alle. I tillegg er dette knutepunktbasert byutvikling. Vi like ved bussveien der det på det meste blir 48 avganger hver vei i timen. Og like ved Paradis stasjon, der det er avganger hvert kvarter. Her legger vi opp til at de som ønsker det kan leve bilfritt, har Schreuder tidligere uttalt.

Prosjektet Paradis Brygge er et samarbeid mellom Bane NOR Eiendom (50%), Solon Eiendom (35%) og K2 Bolig (15%). Dette er tomteeier Bane NORs første store leilighetsprosjekt i Stavanger. Det er Solon Eiendom som har prosjektledelsen og byggherrerollen i prosjektet. Totalentreprenør er Kruse Smith - som i desember i fjor solgte eiendomsdelen sin til nettopp Solon Eiendom AS for 608 millioner kroner.

Oppkjøpet var et av de største i eiendomsbransjen i fjor.

«Formålet med transaksjonen er i hovedsak å få tilgang til den kompetanse og tomtebank som ligger i Kruse Smith Eiendom AS, herunder å utvide Solons geografiske nedslagsfelt.», het det i en pressemelding i forbindelse med kjøpet.

Rune Schive Hognestad, daglig leder i Solon Eiendom Sørvest.

– Skal bygge med x-faktor

Kjøpet av Kruse Smith Eiendom ser ut til å ha bidratt til sterk salgsvekst for Solon Eiendom. Torsdag i forrige uke la selskapet fram salgstallene for tredje kvartal. De viser at Solon Eiendom solgte 124 boliger til en samlet salgsverdi på 717 millioner. Til sammenligning ble det i fjor solgt 78 boliger med en samlet salgsverdi på 407 millioner i samme kvartal i fjor.

– Selskapet har fått ny giv etter at Solon kom inn som eiere, sier Schive Hognestad, som ble med over fra Kruse Smith Eiendom til Solon Eiendom i forbindelse med oppkjøpet i desember i fjor.

– Den såkalte Solon-modellen innebærer å legge ekstra ressurser i arkitektur og detaljer. Solons tankesett har skapt stor entusiasme her i regionen, og de har et salgs- og markedsfokus vi ikke har opplevd tidligere, sier Hognestad.

Omsetter for over 1,5 mrd.

Solon Sørvest har 16 ansatte. Selskapet har kontorer i Stavanger og Kristiansand og en tomtebank på 2000 enheter, hvorav over 90 prosent er godkjent regulert.

– Hvis vi får til litt av det Solon har klart på Østlandet, nemlig å skape prosjekter med en x-faktor, så tror jeg vi kan selge mye framover og samtidig løfte prisene, mener Hognestad.

Solon Eiendom er et børsnotert selskap som de siste månedene har hatt en stigende aksjekurs fra 26,40 ved inngangen til april til 33,00 like før helgen. Omsetningen i 2019 var 1,585 milliarder kroner mot 924 millioner kroner året før. Resultatet før skatt i fjor var 197 millioner kroner mot 177 millioner kroner i 2018.

Den profilerte investoren, Runar Vatne, eier 25,2 prosent av Solon Eiendom AS som står bak prosjektet Paradis Brygge.

Vatne fra Jæren største eier

Største eier i Solon Eiendom er den profilerte investoren Runar Vatne. Han eier 18,3 millioner aksjer i selskapet, noe som som tilsvarer 25,2 prosent av aksjene. Vatne flyttet fra Jæren til Oslo da han var to år, men tilbrakte mesteparten av feriene på Jæren hvor han kjørte traktor, melket kyr og reparerte biler.

Da han var syv år fikk han diagnosen leukemi, men ble friskmeldt fem år senere. Som 17-åring kjøpte han sin første leilighet, og som 20-åring var Vatne allerede blitt millionær. Det klarte han først og fremst med å pusse opp og selge leiligheter med god gevinst.

I 2003 begynte han å jobbe med eiendom på fulltid sammen med Carl Erik Krefting og Hans Petter Krohnstad i Søylen Eiendom. Der hadde trioen suksess med et stort oppkjøpsraid bak Stortinget i Oslo - et prosjekt som senere ble solgt til Meyer Bergman for 5,3 milliarder kroner i 2015.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Eiendom
 2. Byutvikling
 3. Solon Eiendom
 4. Bane NOR
 5. Runar Vatne
 6. Stavanger
 7. Paradis

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  «Fortsatt våkner jeg og tenker på det vi gikk glipp av her i byen da vi sa nei til Kjell Inge Røkke og Aker»

 2. Betalt innhold

  Ydstebø-prosjekt har solgt for 155 millioner - går i gang med byggingen

 3. Svenske SBB kjøper Solon

 4. Fire Solon-aksjonærer deler 1,1 milliarder i kontanter: – Svært godt fornøyde

 5. Betalt innhold

  Her går leilighetene for langt over ti millioner. – Dette skal ikke være noe snobbete sted.