Google-sjefen får lønnspakke verdt 2,1 mrd.

Google-sjefen får mer ansvar når grunnleggerne av selskapet trekker seg tilbake etter 21 år i førersetet, men han får også solid betalt for arbeidet.

STEPHEN LAM / X02789
Publisert:,

Da Google-gründerne, Sergey Brin og Larry Page, bestemte seg for å trekke seg tilbake tidligere i år, fikk administrerende direktør i Google, Sundar Pichai også det fulle ansvaret for Googles morselskap, Alphabet, og med det sikret han seg en saftig lønnsøkning, ifølge Bloomberg.

På toppen av sin normale lønn på to millioner dollar, har Pichai gjennom kontrakten sin fått en avtale om aksjer verdt 240 millioner dollar, som til sammen tilsvarer 2,1 milliarder kroner.

For at aksjene skal tilfalle den mangeårige Google-sjefen må Pichai nå en rekke mål, og aksjene vil bli utdelt over en treårs periode.

Siden han startet i 2015 har han fått aksjer og lønn verdt rundt én milliard dollar, ifølge Bloomberg.

Kan få ytterligere hundrevis av millioner

Dokumentene fra Google viser at det ligger et potensiale for ytterligere aksjeopsjoner verdt 90 millioner dollar ().

Skal Pichai få denne opsjonen innfridd må Alphabet-aksjene overgå indeksen S&P 100, som er en liste over USAs største børsnoterte selskaper.

Det var 3. desember at Pichai tok over rollen etter Brin og Page som har vært henholdsvis president og konsernsjef.

«I 2019, om selskapet var en person, ville det vært en ung voksen på 21 år, og det ville være tid for å forlate redet. Selv om det har vært et enormt privilegium å være involvert i den daglige ledelsen av selskapet så lenge, tror vi det er på tide å innta rollen som stole foreldre – å tilby råd og kjærlighet, men ikke være irriterende på daglig basis», heter det i brevet fra de to grunnleggerne.

Pichais verdier er fremdeles milevis unna Sergey Brin og Larry Page formue ettersom de eier rundt seks prosent av aksjene i Google (for abonnenter)

Les også:

Google-eier leverer langt svakere enn ventet