Vil ikke investere i Q-meieriene før vilkår endres

Kavli-konsernet vil ikke investere i videre utvikling av Q-meieriene før vilkårene endres. Konsernet mener at Tine er for sterk i meieribransjen.

KAN IKKE INVESTERE: Usikre rammevilkårene kan dessverre gjøre det uforsvarlig å gjennomføre helt nødvendige investeringer for videre utvikling av Q-meieriene, sier konsernsjef Erik Volden i Kavli.
Publisert:

Kavli-konsernet, som eier Q-Meieriene, mener Landbruks- og matdepartementet driver en forskjellsbehandling som hindrer Q-Meieriene i å utvikle konkurransen videre, skriver Bergens Tidende.

Bønder som leverer til Tine er også eiere av meierigiganten gjennom samvirkemodellen og får utbytte på sin eierandel. Melkeprodusenter som leverer til Q-meieriene får ikke beholde sin eierandel i Tine – og må kompenseres for dette utbyttet. Det har Q-meieriene fått støtte fra staten til å dekke.

Kan ikke gjøre større investeringer

– Problemet er at den godtgjørelsen Q-Meieriene skal motta fra staten for å dekke bonusen, ikke lenger henger med. Forskjellen mellom utbetaling og godtgjørelse er nå så stor at vi ikke kan gjøre større investeringer i nytt produksjonsareal før konkurransen skjer på like vilkår, sier konsernsjef Erik Volden i Kavli, og varsler at utviklingen truer konkurransesituasjonen.

– De usikre rammevilkårene kan dessverre gjøre det uforsvarlig å gjennomføre helt nødvendige investeringer for videre utvikling av Q-meieriene, sier Volden.

Selskapet har tatt opp problemet med Landbruks- og matdepartementet, og avventer et svar i begynnelsen av mai.

Les også

Q-Meieriene anklager Tine for kopiering: – Her ser vi et mønster

Les også

Flytter yoghurt-produksjonen ut av Norge

Les også

Q-meieriene tapte dobbeltgjenger-strid: 
- Vi legger oss ikke så lett nedpå

Publisert:

Her kan du lese mer om