Patrick Swayzes skinnjakke solgt på auksjon

Skinnjakken Patrick Swayze brukte i «Dirty Dancing» er solgt på auksjon for 530.000 kroner.

SOLGT!: Skinnjakken Patrick Swayze brukte i filmen Dirty Dancing ble fredag solgt for 62.000 dollar eller 530.000 kroner på auksjonshuset Julien's. Bildet viser Patrick Swayze og hans kone Lisa Nemi under Grammy-prisutdelingen i 1990.

Foto: Alan Light
  • NTB
Publisert:,

Swayze fikk sitt gjennombrudd på lerretet i rollen som danseren og sjarmøren Johnny Castle, kanskje den rollen han huskes best for og som bidro sterkt til hans posisjon som tenåringsidol og sexsymbol. Swayze døde av kreft for åtte år siden.

Skinnjakken Swayze brukte i filmen fra 1987 var ventet å gå for rundt 6.000 dollar, men den som til slutt fikk tilslaget måtte ut med over ti ganger så mye, 62.000 dollar eller rundt 530.000 kroner.

Andre av Swayzes eiendeler som ble lagt ut for salg av auksjonshuset Julien’s fredag inkluderer et surfebrett som ble brukt i thrilleren «Point Break» fra 1991.

Det kostet enda et par tusen dollar mer enn skinnjakken. En DeLorean sportsbil – for øvrig samme modell som ble brukt i «Tilbake til fremtiden»-filmene – ble solgt for 81.000 dollar, mens en Harley-Davidson motorsykkel endte opp med en prislapp på 23.000 dollar.

Les også

VW punger ut 10 milliarder til bilforhandlere i USA

Les også

Toyota investerer ti milliarder dollar i USA

Les også

Dette skjer hvis kronen styrkes

Her kan du lese mer om

  1. Auksjon
  2. Dollar
  3. Film

Flere artikler

  1. Sandy’s lakkbukser og skinnjakke fra filmen Grease selges for 4 millioner

  2. Porsche solgt for rekordsum

  3. DVD-salg gir fortsatt mer produsentpenger enn strømming

  4. Annonsørinnhold

  5. Trumps gamle Ferrari solgt for rekordsum

  6. Den ekte «Wolf of Wall Street» slo ikke an i Oslo