Flowmotion feirer: Forhåndssolgte kamerastativ for 11 millioner

Norsk oppstartsbedrift fikk inn 11 millioner på Kickstarter. Målet var 260.000 kroner.

GJØR SUKSESS: Flowmotion jubler over Kickstarter-suksess. Denne feiringen er imidlertid fra en annen anledning.

Foto: Flowmotion
 • Per-Ivar Nikolaisen - Shifter.no
Publisert:,

– Vi håpet jo at vi skulle klare det med god margin, men vi så ikke for oss at responsen ville være så ekstrem, sier gründer Lars Flesland til nettavisen Shifter.no.

Flowmotions kampanje på Kickstarter har tatt fullstendig av. Det var tidlig klart at det kom til å gå over all forventning, da de kjørte i gang crowdfundingen i november i fjor. Allerede etter en time var målet på 30.000 amerikanske dollar nådd. Når kampanjen nå går inn i sine siste timer, har den nådd svimlende 11 millioner kroner og over 5000 kjøpere.

– Det var stort da vi passerte en million dollar – såpass ærlig må vi være, sier Flesland.

Starter produksjon

Flowmotion lager et «stativ» som bruker sensorer og elektriske motorer til å holde mobilkameraet i ro, mens brukeren kan bevege seg i stor hastighet.

Flesland forteller om en overveldende respons og positive tilbakemeldinger fra folk over hele verden etter at de lanserte kampanjen. Den norske startupen ble også omtalt på Forbes.com, Digital Trends og Business Insider. Også UNILAD publiserte promotionvideoen til Flowmotion.

Les også

Norsk kickstarter-suksess: Flowmotion nådde hele målet i løpet av en time

De første stativene er planlagt utsendt om ikke lenge, ifølge kampanjesidene. Gründerne fastholder at de er i rute, selv om det nå blir en produksjon av et helt annet omfang enn forventet.

– Nå fremover handler alt om å levere et knallbra produkt til alle backerne våre. Vi har jobbet med produksjonspartneren vår i ett år, så selv om forhåndssalget er over all forventning, påvirker ikke det produksjonen. Vi er rigget for å håndtere mye større volum enn dette, forteller Flesland til Shifter.

Skalerer opp

– Har dere behov for å hente mer penger, eller er alt nå under kontroll med denne salgssuksessen?

– Vi kunne overlevd med dette, og vokst sakte og organisk, men for å konkurrere internasjonalt må vi vokse fort. Planen nå er å få inn investorer med riktig kompetanse og nettverk, og som ikke minst synes teknologien, produktet og selskapet er spennende, understreker Flesland.

– For dere kan det vel være naturlig å søke investorer med nettverk i de store consumermarkedene, i USA og Asia?

Ja, men det er mange dyktige folk i Norden også. Vi ser til USA, men ønsker hovedsaklig nordiske investorer. Aller helst noen med litt punch internasjonalt.

Guts og unike ferdigheter

Flowmotion ble startet av de fire gründerne Didrik Dimmen, Eirik Dyrseth, Julie Bauge og Lars Flesland. De har bakgrunn fra NTNUs entreprenørskole. Mens Dimmen, Dyrseth og Flesland er utdannet sivilingeniører, er Bauge utdannet innen markedsføring. I tillegg til de fire gründerne, er teamet etter hvert utvidet til ti personer. Kapitalen skal gå til å ble enda flere, samt å markedsføre produktet tungt internasjonalt.

– Vi trenger ingeniører og markedsførere med guts og unike ferdigheter. Det blir en stor utfordring å hente de dyktigste folkene i Norge og Nordsen – men vi har klart det før, og vi håper at folk er nysgjerrige på det vi driver med, påpeker Flesland.

Prisvinner

Det har til nå gått meget raskt opp og frem for Flowmotion. Studentstartupen fra Trondheim har fått godt med oppmerksomhet her til lands, før de nå «tok verden» på Kickstarter. Under en event på konferansen Technoport i Trondheim crowdsourcet de 85 investorer, og hentet slik rundt en million krone. De har også vunnet pengepremier i ulike gründerkonkurranser, blant annet som Årets studentinnovatør nå i høst.

Flowmotion er ikke den eneste norske hardwarestartupen som har hatt sukess med forhåndssalg.

Les også

Hørselsgründere henter 23,3 millioner

Les også

Han er verdens yngste selvtjente millardær

Les også

Gründersuksess: Solgte «papirnettbrett» for 3 millioner kroner – på under to døgn

Her kan du lese mer om

 1. Gründere
 2. Entreprenørskap
 3. Teknologi

Flere artikler

 1. Norsk kickstarter-suksess: Flowmotion nådde hele målet i løpet av en time

 2. Flowmotion forhåndssolgte kamerastativ for 60 millioner: Nå leverer de varene, men veien dit har vært tøff

 3. Har solgt kamerastativer for 20 mill. –  ennå ikke levert et eneste produkt

 4. Annonsørinnhold

 5. Gründersuksess: Solgte «papirnettbrett» for 3 millioner kroner – på under to døgn

 6. Betalt innhold

  Andrea (26) samlet inn én million dollar til nytt kamerasystem. Vil utfordre drone med snor.