Kinnevik investerer 300 mill. kroner i Kolonial.no

Kolonial.no verdsettes til 2,24 milliarder etter storinvestering fra Kinnevik.

FORNØYD: Daglig leder Karl Munthe-Kaas i Kolonial.no er strålende fornøyd med å ha fått Kinnevik på laget.
Publisert:

Kinnevik, som er største eier i Zalando, går inn med 300 millioner kroner i Kolonial.no.

Dette verdsetter Kolonial.no til 2,24 milliarder kroner.

– Dette er drømmepartneren for oss, vi kunne ikke funnet en bedre partner enn Kinnevik i Europa, sier Karl Munthe-Kaas til E24.

Kinnevik er et av Sveriges største investeringsselskaper, med eierandeler i Zalando, Tele 2 og MTG. Kinnevik investerer 200 millioner i en emisjon, og gjør i tillegg et kjøp på 100 millioner kroner fra eksisterende aksjonærer.

Kinneviks post tilsvarer 15 prosent av selskapet.

Gründerne selger seg ned

Aksjonærene som selger seg ned er mindre investorer som har vært med fra starten, samt alle gründerne selger seg noe ned.

Munthe-Kaas har solgt rett under ett prosent av sin eierandel i selskapet for en million kroner til Kinnevik, og sier han fremdeles eier rett i underkant av 10 prosent av netthandelselskapet.

– Det er flere engler som vært med helt fra tidlig fase som har hatt veldig god kunstutvikling, og ønsket å lette litt på beholdningen sin.

Etter emisjonen blir Kinnevik selskapets nest største aksjonær etter Rasmussen-familien fra Kristiansand som har investert 550 millioner i Kolonial.no.

Kinnevik får som nest største aksjonær en plass i selskapets styre.

Les på E24+

Kolonial har skjemt bort kundene sine. Det kan være selskapets største problem

Komfortable med tap

Kolonial-sjefen sier de har vært i samtaler med Kinnevik siden før sommeren, og at den siste emisjonen ikke forandrer noe på hvordan Kolonial.no satser fremover.

– De har jo et internasjonalt nettverk som vi kan ta nytte av. Ellers har de gått utrolige digitale reiser med selskaper som Zalando, og nå vil Kinnevik ta den reisen med Kolonial også, sier Munthe-Kaas.

Han sier at det var stor enighet blant de eksisterende aksjonærene om å få inn Kinnevik på eiersiden.

– Jeg tror alle aksjonærene våre setter stor pris på den kompetansen de tar med seg inn i selskapet.

Regnskapstall fra Brønnøysundregistrene viser at Kolonial.no gikk med et negativt driftsresultat på 253,5 millioner kroner i 2017. Samtidig økte også underskuddet for nettbutikken. Årsresultatet endte på minus 159,1 millioner kroner, ned fra minus 118,8 millioner kroner året før. Selskapets omsetning endte på 801,4 millioner kroner, en nær dobling fra året før da selskapet endte på 424 millioner kroner.

– Vi kommer til å fortsette å satse i samme tempo, og vi kommer til å drive med tap også fremover, noe Kinnevik er komfortable med, sier Munthe-Kaas.

Kolonial-sjefen sier at det å få en internasjonal investor ikke betyr internasjonal satsing, men at man skal utvide geografisk i Norge.

Også fokuset på lavpris er og forblir Kolonials strategi med Kinnevik på laget.

Publisert:

Her kan du lese mer om