STATOIL/HYDRO-FUSJONEN: «Hvis du spør om vi jobber ufortrødent videre med et nytt navn og en ny logo, er svaret ja»
Regjeringen skal ha bestemt seg for at den ønsker å beholde Statoil-navnet etter fusjonen, ifølge anonyme regjeringskilder. Hydro og Statoil fortsetter likevel jakten på et nytt navn.
Ifølge gårsdagens VG vil Regjeringen gi Hydro
OSE
NHY
og Statoil
OSE
STL
en måneds frist på å bekrefte at det nye selskapet skal hete Statoil.
VG viser til anonyme kilder i regjeringssystemet, slik tilfellet har vært i andre oppslag om at regjeringen har bestemt seg for å beholde Statoil-navnet.
Les også: Presses til å beholde Statoil-navnet.
Men ifølge Hydros kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen legger ikke selskapene vekt på de anonyme utspillene.
- Ikke navngitte kilder i aviser er ikke så lett å forholde seg til, sier hun til Aftenposten.
Starter navneprosess
Etter det Aftenposten har grunn til å tro kommer Hydro og Statoil tvert imot til å invitere eksterne rådgivere inn i navneprosessen i løpet av de nærmeste ukene.
Ditlev-Simonsen bekrefter at prosessen med å finne et nytt navn på selskapet går videre.
- Hvis du spør om vi jobber ufortrødent videre med å utarbeide et nytt navn og en ny logo, er svaret ja, sier hun.
Kravet om å beholde Statoil-navnet har kommet fra blant andre stortingspolitikere i regjeringspartiene, men ingen av regjeringens medlemmer har sagt åpent hva de mener om saken.
For to uker siden hevdet statsminister Jens Stoltenberg i Stortingets spørretime at det er en god dialog mellom regjeringen og selskapene, og at regjeringen overfor selskapene har vært helt tydelig på hva den mener.
Dialog
"Det viktige for meg er at jeg er sikker på at selskapene og selskapenes styrer overhodet ikke er i tvil om hva Regjeringen mener. Vi har hatt en veldig god dialog hele veien" sa Stoltenberg ifølge Stortingets offisielle referat.
Faktisk brukte han uttrykket "god dialog" hele seks ganger. Ditlev-Simonsen bekrefter at det er dialog.
- Selskapene har en god dialog med sine respektive eierdepartementer om viktige spørsmål rundt integrasjonsplanleggingen, sier hun. Derimot vil hun ikke svare på om selskapene vet hva regjeringen mener om navn og lokalisering av selskapets virksomheter.
- Vet dere hva regjeringen mener om disse spørsmålene?
- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Ditlev-Simonsen.
Ett av argumentene for å beholde Statoil-navnet er at en navneendring kan bli svært kostbar.
Et anslag på 3,6 milliarder kroner er blitt referert en rekke ganger. Etter det Aftenposten erfarer er det imidlertid allerede nå klart at dette anslaget er altfor høyt. Men hvor mye de to selskapene mener det vil koste, vil de ikke si noe om ennå.