Eiendomsaktørene

Nok en norsk Wework-direktør slutter

På under en måned har begge de to norske direktørene annonsert sin exit fra Wework-systemet.

SLUTTER: Salman Saeed, eiendomsdirektør for Wework i Norden, Nederland og Baltikum, forlater eiendomsgiganten. Han synes jobben er mindre spennende nå som Wework ikke skal ekspandere så raskt som først tiltenkt.

Privat
 • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

Denne gangen er det Salman Saeed, som inntil nylig har vært eiendomsdirektør for Norden, Nederland og Baltikum, som forlater eiendomsgiganten etter en avtale med Wework.

I midten av februar skrev E24 at Henrik Botten Taubøll, transaksjonsdirektør for Wework i Norden og Nederland også trakk seg fra stillingen sin i Wework.

Saaed har sin siste arbeidsdag den 20. mars, men på grunn av en klausul (garden leave) vil han være på Weworks lønningsliste frem til slutten av sommeren.

– Etter mer enn 220 reisedøgn med Wework i 2019 er planen å lande litt, skriver Saeed i en melding til E24.

Wework har lagt bak seg et mildt sagt turbulent år, hvor det som begynte med spørsmål om selskapets finansiering endte med at selskapet avlyste en planlagt børsnotering, gründeren og toppsjefens exit, stopp i ekspansjonsplaner, og tusenvis av oppsigelser – for å nevne noe.

Les også

Norsk Wework-topp trekker seg etter at eiendomsgiganten girer ned ekspansjonen

– Ikke særlig spennende

Saeed og Taubøll har vært ansiktet utad for Wework i Norden, og har vært svært synlige i eiendomsbransjen de siste årene.

Saeed, som var et av E24s ledertalenter i 2017, sier han vil gå inn i styret til et par selskaper i løpet av våren, uten å kunne nevne navn, og bruke tid på et par oppstartsselskaper i eiendomsbransjen han har vært med å starte.

Han kaller tiden i Wework for «fantastisk og lærerik», men sier selskapets nye strategi om å ikke ekspandere videre, snur situasjonen på hodet for ham personlig.

– Det er klart at prospektet av å lede veksten i et selskap i en region som ikke skal vokse i nærmeste fremtid ikke er særlig spennende, og selv om jeg også er ansvarlig for Amsterdam, er det først og fremst Norden jeg holder kjært og har min styrke og nettverk, sier Saeed.

Ifølge Saeed har han de siste ukene jobbet med å overlate markedene han styrer til hovedkontoret i Berlin, og har derfor ikke kunnet kommunisere at han trekker seg fra jobben før nå, selv om det har vært klart noen uker.

Henrik Botten Taubøll, tidligere transaksjonsdirektør for Wework i Norden og Nederland.

Sindre Hopland/E24

Kontroversiell gründer

I november åpnet Wework sitt første av tre planlagte lokaler i Oslo sentrum. Selskapet som er kjent for sine designkontorer har nå tilstedeværelse i 137 byer.

Forretningsmodellen er i grove trekk å inngå lange leiekontrakter, pusse opp lokalene og deretter leie videre på kortsiktig basis uten noen form for bindingstid.

Sentralt i Wework-turbulensen står gründer Adam Neumann som i løpet av 2019 måtte trekke seg som toppsjef etter flere amerikanske medier meldte om kritikkverdige forhold, deriblant at han hadde solgt rettighetene til selskapets navn til Wework for seks millioner dollar i aksjer (som han senere leverte tilbake), marihuanarøyking om bord på privatfly, nær rentefrie lån av kapital fra Wework og en ellers svært utsvevende livsstil.

Taubøll sa følgende om fokuset på gründeren i mediene:

– For oss i Europa tok det fokus bort fra at det gikk bra med Wework i Europa. Pressedekningen var veldig fokusert på den delen av selskapet, sier Taubøll.

Wework som var verdsatt til 47 milliarder dollar før den planlagte børsnoteringen i høst, har sett verdsettelsen kollapse til åtte milliarder i vinter i forbindelse med at selskapet var tvunget til å hente mer penger fra sin største eier, Softbank, som tok full kontroll over selskapet i fjor høst.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Eiendomsaktørene
 2. WeWork
 3. Eiendom

Flere artikler

 1. Norsk Wework-topp trekker seg etter at eiendomsgiganten girer ned ekspansjonen

 2. Wework åpner nytt kontor etter vanskelig oppstartsår

 3. Betalt innhold

  Dette er selskapene som kan gå på børs i Europa i 2020

 4. Elise har kikket inn vinduer for Christian Ringnes i 24 år

 5. Analytiker om Reitans børsplaner: – Det er absolutt tiden for slike aksjer