Nets varsler nedbemanning: Skal kutte over 500 jobber

Nedskjæringene kommer etter en rekke oppkjøp de siste årene. Selskapet sier det er for tidlig å si hvor mange norske ansatte som rammes.

Wichmann+Bendtsen Nets A/S
Publisert:,

Betalingsformidleren Nets opplyser til E24 at de skal kutte til sammen 550 stillinger i flere av landene hvor selskapet er til stede. Konsernet har i alt over 4.000 ansatte.

Pressesjef Stein-Arne Tjore sier at ansatte i Norge kan bli berørt av nedskjæringene.

– Det er for tidlig å si hvor mange som blir berørt i Norge, sier han.

Han opplyser at selskapet har innledet dialoger med fagforeningene i de 13 landene som de er til stede i for å sikre en best mulig organisering for fremtiden.

Finansmediet Finanswatch omtalte nedskjæringene først.

Tar prosessen til etterretning

Selskapet hadde 572 årsverk i Norge ved utgangen av 2018, viser selskapets siste leverte årsregnskap.

Tillitsvalgt i Nets i Norge, Pål Inge Bjerkan Hauge, ønsker ikke å kommentere saken ut over at de er informert om prosessen.

– Vi tar den til etterretning. Vi jobber videre med de meldingene vi har fått og følger de lover og regler som gjelder i arbeidslivet i Norge, sier Hauge til E24.

Overlappende stillinger

Pressesjef Tjore sier at flere oppkjøp har ført til en rekke overlappende stillinger og funksjoner.

– De siste par årene har Nets foretatt en rekke oppkjøp internasjonalt og har vokst fra å være 2.500 medarbeidere til i dag å ha over 4000 ansatte. Dette har medført at konsernet har en rekke overlappende stillinger og funksjoner, sier han.

Finansdirektør Klaus Pedersen sier til Finanswatch at nedskjæringene vil komme både blant ledere og andre ansatte.

– Vi er nødt til å stoppe opp og forholde oss til hvilke doble funskjoner vi har, for å være konkurransedyktige i fremtiden, sier Pedersen til nettstedet.

– Det er klart at det er en vanskelig prosess å skulle gå gjennom for det er dyktige medarbeidere vi har her. Men vi har innledet forhandlinger med fagforeningene i de forskjellige landene for å sikre den beste mulige prosessen og hjelpe folk godt videre, fortsetter han.

Millionbonuser

Nets har tidligere blitt kritisert for et bonusprogram som angivelig ga enorme gevinster til toppledelsen etter at firmaet ble børsnotert i Danmark i 2016.

I mai i fjor avslørte danske Børsen at sjefer i Nets kunne ende opp med solide bonuser, som følge av et aksjeprogram 60 sjefer i selskapet er med i. Avisen skrev da at størrelsen på gevinstene var avhengig av hvor bra det gikk med selskapet de fire neste årene.

Børsens kartlegging viste at toppsjef Bo Nilsson alene i beste fall kunne ende opp med opp til 1,9 milliarder danske kroner, ifølge DR.

Nets ville ikke ikke stille til intervju da den danske avisen skrev om kartleggingen i fjor, men i en pressemelding avviste selskapet at beregningene var riktige. Samtidig bekreftet de at det var opprettet et aksjeprogram for ledelsen.

Pedersen vil ikke kommentere hvor mye selskapet har håp om å spare på å kvitte seg med ansatte

Her kan du lese mer om