737 Max-ulykkene

FAA: Usikkert når Boeing 737 MAX kan fly igjen

Over et halvt år etter at Den amerikanske luftfartsmyndigheten (FAA) satte Boeing 737 på bakken, er det fortsatt usikkert når flytypen igjen vil være i lufta.

Det er fortsatt usikkert når Den amerikanske luftfartsmyndigheten vil godkjenne Boeing 737 til å fly igjen. Foto: Elaine Thompson / AP / NTB scanpix

 • NTB-DPA
Publisert:

Det bekrefter den nye FAA-lederen Stephen Dickson i et intervju med CNBC mandag, hvor han sier at sikkerheten kommer først – og at luftfarsmyndighetene ikke har en tidsfrist på seg til å godkjenne flytypen igjen etter at de ble satt på bakken i mars.

– Jeg kan garantere at flymodellen ikke vil fly igjen før jeg er sikker på at det er det sikreste der ute, tilføyer han.

Les også

Kreditorene sa ja til lånepakken: Nå fortsetter arbeidet med å styrke Norwegian-kassen

737 MAX var Boeings bestselgende modell men ble satt på bakken etter to alvorlige ulykker. I oktober i fjor mistet alle de 189 om bord livet da et 737 MAX 8 fra indonesiske Lion Air styrtet i havet kort tid etter avgang fra Jakarta. Fem måneder senere styrtet et tilsvarende fly fra Ethiopian Airlines. Alle de 157 om bord omkom, inkludert norske Karoline Aadland, som jobbet for Røde Kors.

Boeing har oppdatert programvaren på flyene etter at ett av systemene om bord ble knyttet til ulykkene, men myndighetene har fortsatt ikke gitt klarsignal til å ta flyene i bruk igjen.

Ifølge Reuters skal FAA-sjefen denne uken fly til Seattle for å teste en simulator av den nye programvaren til Boeing 737 MAX.

Her kan du lese mer om

 1. 737 Max-ulykkene
 2. Fly
 3. Boeing 737
 4. Boeing
 5. Luftfart
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Flyselskap forventer å fly Boeing 737 MAX igjen i januar

 2. Luftfartssjef vil selv fly 737 Max før godkjenning

 3. Fagforeningstopp: Kabinansatte trygler om å slippe å jobbe på Max-flyene

 4. Annonsørinnhold

 5. Advokat om interne Boeing-meldinger: – Styrker påstanden om forsømmelse av flysikkerhet

 6. Boeing vil midlertidig stoppe produksjonen av 737 Max i januar