Finanstopp startet vinbar på Frogner – trues med stans etter «roping» og «full fest» om natten

Oslo kommune har stilt støy-ultimatum etter gjentatte naboklager om nattlig roping, festing og høy musikk fra North Energy-styreleder Anders Onarheims vinbar på Frogner.

– TRAMPING OG HØY MUSIKK: Naboene er ikke imponert over det de hører fra Anders Onarheims vinbar på Frogner. Nå tar kommunen affære.

Eirik Amb Nysveen
Publisert:,

Kommunen truer nå med å tilbakekalle brukstillatelsen til Barotto i Parkveien 80, med mindre det dokumenteres tiltak som begrenser bråket fra vinbaren.

Det blir nå gjort, forsikrer finansmannen og investoren.

– Vi ønsker ikke at dette stedet skal plage noen, sier Onarheim til E24.

Han er hovedeier i vinbaren via Barotto AS, hvor han eier 67 prosent. I mai 2018 fikk selskapet tillatelse fra kommunen for å bygge om et tidligere tanntekniker-kontor til bistroen Le Vin – og den tilhørende vinbaren.

Men overgangen fra tannpleie på dagtid til finanselitens relasjonspleie i sene nattetimer, har ikke gått ubemerket hen i nabolaget.

Siden vinbaren fikk ferdigattest høsten 2018, har naboklagene strømmet inn til Oslo kommune, viser saksdokumenter E24 har gjennomgått.

Les også

Petter Northug har solgt Trondheimsbolig

– Full fest med roping og tramping

Styret i Sameiet Parkveien 80 har gått til skrittet med å hyre inn advokat i kampen mot vinbar-bråket.

– Det pågår arrangementer til langt på natt med det beboerne beskriver som «full fest», med roping, tramping i gulvet og svært høy musikk, skriver advokaten, Jan Espen Leborg, i en klage til kommunen datert 17. desember 2019.

– Bosituasjonen oppleves som svært uholdbar. Det oppleves også som ydmykende å måtte gå ned i lokalet i to-tiden på natten for å forsøke å få nattero, fortsetter advokaten.

I et annet brev fremholder advokaten at både daglig leder i vinbaren og Onarheim har blitt konfrontert med bråket gjentatte ganger, uten at det førte til «noen som helst endring i støynivået».

11. februar i år fikk Barotto et varsel av Plan- og bygningsetaten om «mulig tilbaketrekking av ferdigattest» for vinbaren, med mindre det dokumenteres tiltak som minsker bråket.

Les på E24+ (for abonnenter)

Derfor går den sykliske minnebransjen mot en ny opptur

Onarheim lover mindre «uro»

Parallelt med naboklagene har etaten flere ganger etterlyst støydempende tiltak, og Barotto har svart at de jobber med å få på plass dette, viser kommunale dokumenter.

Nå krever etaten at Barotto legger frem dokumentasjon på utførte støyreduksjonstiltak ved vinbaren innen 12. mars.

Dokumentasjonen vil leveres innen fristen, ifølge Onarheim, som sier han ikke frykter at vinbaren må stenge dørene.

– Hva tenker du om klagene om roping, tramping og høy musikk om natten?

– Vi har tatt affære, sier North Energy-storeieren og styrelederen:

– Vi har endret åpningstidene og strammet inn slik at det ikke er så mye uro om kvelden.

Onarheim sier de også har hyret inn et firma som nå utfører støydempende arbeid.

– Det gjør en ordentlig jobb med dette.