Norwegian kalles inn på teppet etter brudd på retningslinjer

Svært få midtseter var ledige på Norwegians avgang DY540 fredag ettermiddag fra Oslo til Stavanger. Helseminister Bent Høie (H) var på flyet.

Helseminister Bent Høie (H) sier rådet om å holde midtsetet ledig kan bli gjort om til lov, om ikke Norwegian følger rådene som er gitt.

Ørn E. Borgen / NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

– Jeg snakket med andre passasjerer som ble urolige fordi reglene ikke ble fulgt. Det var ikke bra, for vi har gitt noen veldig klare råd til flyselskapene som vi forventer at de skal følge, sier helseminister Bent Høie (H) til NRK.

Norwegian beklager, og presseansvarlig Andreas Hjørnholm viser til at dette er en helt ny problemstilling, og at selskapet arbeider med å finne ut hva som har skjedd.

– Mange har bestilt plass før veilederen fra helsemyndighetene kom. Vi må gjøre det best mulig. Vi kan ikke kaste folk av flyet som allerede har plass, sier han.

Bent Høie sier saken vil få et etterspill.

– Jeg kommer til å be samferdselsministeren innkalle flyselskapene igjen og gi beskjed om at hvis de ikke nå sørger for at rådene følges, vil de bli gjort om til lov, som betyr at de ikke har lov til å fly uten å følge reglene.

Les også

Brasilianske Gol har like stor Max-ordre som Norwegian: Sikret erstatning på 4,2 mrd.

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Fly
 3. Flyselskaper
 4. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Norwegian innfører krav om munnbind fra onsdag

 2. Halden ber om karantenefritak for alle sine innbyggere

 3. Ny smittevernveileder: Krever tomt midtsete mellom passasjerer

 4. Annonsørinnhold

 5. Virke krever at treningssentre får åpne før tiden

 6. Fylkesmannen erklærer Vinjes lokale hytteforbud ulovlig