Oslo har verdens dyreste latte

Oljeøkonomien gjør at prisnivået i Norge er høyt, og en fersk undersøkelse viser at en kopp caffé latte koster nesten tre ganger så mye i Oslo som i London.

DYREST I VERDEN: Starbucks' filial på Oslo Lufthavn er så langt den eneste i landet, og har dermed verdens dyrste Grande Latte.

Roger Neumann
  • Øyvind Lillestrøm Knudsen
Publisert:

Oslo har verdens desidert dyreste caffé latte, skriver the Wall Street Journal. Det er ikke så rart med en sterk norsk oljeøkonomi, som gjør at den norske kronen er mye verdt.

For å ta et mål kjøpekraften i forskjellige land, har avisen sjekket hva en stor kopp caffé latte koster hos Starbucks i en rekke byer rundt om i verden.

Ettersom Oslo gjerne kommer dårlig ut blant de prisbevisste, er det ikke overraskende at byen også denne gang viser seg å ha høyest pris.

Ifølge the Wall Street Journal koster en Grande Latte omtrent 55 kroner i Oslo, mens den samme koppen koster 20 kroner i San Francisco.

Til sammenlikning er London billigst i Europa med 21 kroner, mens New Dehli er billigst i verden med en pris på 16 kroner.

Stockholm ligger også i det øvre prissjiktet, med den nest høyeste prisen på listen. I den svenske hovedstaden koster latten 42 kroner.

Mye av grunnen til at Oslo og Stockholm ligger så høyt i pris er at både den norske og den svenske kronen er overvurdert mot dollaren, det til tross for et kraftig verdifall denne uken.

Det betyr enkelt sagt at én dollar er lite verdt grunnet sterk valuta i Norge og Sverige, mens den samme dollaren er vesentlig mer verdt i India, hvor valutaen er svak, og gir vesentlig lavere kjøpekraft.

Les også:

Norge har Europas høyeste matvarepriser

Oslo igjen dyrest av 31 storbyer

Dette er verdens dyreste by å besøke

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kaffe
  2. Starbucks

Flere artikler