FHI: Hurtigruten brøt avtalen

FHI sier Hurtigruten brøt avtalen de hadde om å varsle passasjerene som var om bord på den første seilasen.

VARSLET: FHI sier tirsdag at Hurtigruten brøt avtalen om til å varsle alle passasjerene som var om bord seilaset 17.-24. juli.
 • Anne Stine Sæther
 • Line Fausko
Publisert:

FHI skriver i en e-post til VG  at de hadde et møte med Hurtigruten der det ble forklart at Hurtigruten måtte varsle alle passasjerene på seilasen 17.-24. juli, noe de bekreftet at de skulle gjøre.

– Vi ble ikke informert om at Hurtigruten deretter endret standpunkt og ikke varslet passasjerene. Først fredag forstod vi at Hurtigruten hadde brutt avtalen fra møtet og latt være å varsle passasjerene, skriver avdelingsdirektør Line Vold.

Les også

Hurtigruten-krise på verst tenkelig tidspunkt

FHI sier de ble varslet av kommuneoverlegen i Hadsel varslet midt på dagen onsdag. Hurtigruten skulle ifølge kommuneoverlegen varsle passasjerene.

Senere onsdag meldte kommunelegen i Hadsel at Hurtigruten ikke ville varsle de andre passasjerene.

– Vi hadde da et møte med Hurtigruten der vi forklarte at de måtte varsle alle passasjerene på aktuelle seilas, og de bekreftet at de skulle gjøre det, skriver Vold.

De legger til at de ville vurdert å publisere informasjon om saken fra FHI hvis de hadde fått vite at Hurtigruten ikke holdt avtalen om å varsle passasjerene.

Tidligere har det vært kjent at at Folkehelseinstituttet rådet Hurtigruten til å varsle alle 209 passasjerer som var om bord på seilasen 17.-24. juli på onsdag, får VG bekreftet. Varselet ble ikke fulgt opp.

– Her ble det igangsatt varsling. Vi var i kontakt med Hurtigruten på onsdag og vi rådet om at passasjerer som var om bord 17-24. juli om at de burde gå i karantene, sa avdelingsdirektør Line Vold til VG.

Les også

​Hurtigruten stopper alle ekspedisjonscruise-seilinger inntil videre

Konsernsjef i Daniel Skjeldam i Hurtigruten sa mandag at råd og anbefalinger fra FHI ikke er videreformidlet til de i selskapet som er ansvarlige for å fatte beslutninger, og at kommunikasjonen internt ikke har vært god nok.

- Vi har vært helt tydelige på her har vi gjort feil. Informasjon om råd, anbefalinger og avtaler med Folkehelseinstituttet har ikke blitt videreformidlet internt. Dette skyldes svikt i våre interne informasjonsrutiner. Det beklager vi på det sterkeste, skriver kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten i en e-post til VG tirsdag.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Virus rammer cruisetrafikk
 2. Coronaviruset
 3. Hurtigruten
 4. Folkehelseinstituttet

Flere artikler

 1. Skipslegen på første seilas: – Jeg varslet Hurtigruten om rådet fra FHI

 2. Hurtigruten: 33 ansatte testet positivt for coronaviruset

 3. Fire ansatte fra Hurtigruten innlagt med coronasmitte

 4. Regjeringen strammer inn for cruisetrafikk

 5. – Vi har ikke fulgt opp karanteneregler godt nok