Opp mot to timers forsinkelse i flytrafikken

Flytrafikken på Østlandet kan bli opp mot to timer forsinket fredag på grunn av sykdom blant flygelederne, opplyser Avinor.

SYKDOM: Blant flygeledere i Avino kan føre til to-timers forsinkelser på gardermoen, Torp og Rygge fredag kveld. Her fra tårnet på Oslo Lufthavn.
Publisert: Publisert:

Akutt sykdom blant personalet på kontrollsentralen på Røyken fører til at trafikkapasiteten i luftrommet redusert fredag ettermiddag, ifølge Avinor. Det kommer til å føre til forsinkelser fra en halvtime og opp til to timer på Oslo Lufthavn Gardermoen, Sandefjord lufthavn Torp og Moss lufthavn Rygge.

Ifølge pressesjef Sindre Ånonsen i Avinor vil sykdomstilfellet fredag ettermiddag neppe få konsekvenser for avviklingen av flytrafikken i helga.

– Vi var i utgangspunktet to flygeledere og en mellomleder i manko, men hadde likevel tilstrekkelig bemanning slik trafikkbildet var fredag. Så ble en flygeleder akutt syk, noe som satte oss i en ekstremt vanskelige situasjon, sier han til NTB.

Avinor jobbet fredag ettermiddag og tidlig kveld med et trafikkopplegg som har til hensikt å redusere eventuelle forsinkelser som følge av underbemanning i helga. Først senere fredag kveld vil det bli klart om kabalen går opp til passasjerens gunst.

Passasjerer bør møte på flyplassen til vanlig tid og forholde seg til den informasjonen de får fra flyselskap og reiseoperatører, oppfordrer Avinor. Det er så å si umulig å forutsi hvordan eventuelle forsinkelser i løpet av helga vil fordele seg fra avgang til avgang, ifølge Ånonsen.

– Det er et svært sammensatt bilde, sier han. (©NTB)

Publisert:
Gå til e24.no