Nordmenn har spart3,3 mrd. på opplysningen

I løpet av et år bruker nordmenn nummeropplysningen på nett for 3,3 milliarder kroner.

  • Aleksander Nordahl
Publisert:

Telefonkatalogens tid er over, og folk benytter seg i stedet av nettet for å finne numrene de søker.

Monopolet på nummeropplysning forsvant i 2002 og du finner flere sider som hjelper deg med å finne nummeret du er ute etter.

3,3 milliarder kroner

I uke 19 hadde gulesider.no, 1881.no, nettkatalogen.no og 180.no over fire millioner oppslag på sine sider, ifølge TNS Gallups offisielle måling.

Disse tjenestene er gratis for forbrukeren, i motsetning til om du ringer inn til en av de to tilbyderne av nummeropplysning via telefon, Gule Sider 1880 og Opplysningen 1881.

Ifølge 1881 er gjennomsnittstiden på en samtale i overkant av et halvt minutt og gjennomsnittsprisen er 16 kroner.

Om de fire millionene hadde ringt inn manuelt i stedet for å sjekke internett, ville dette ha kostet forbrukerne 64 millioner kroner i uka, eller 3,3 milliarder kroner i året.

Opplysningen overlever

Etter at monopolet forsvant, trodde man at prisene på telefontjenestene ville synke kraftig, men det motsatte har skjedd.

Opplysningen 1881 og Gulesider 1880 opplyser at de høye prisene skyldes høye kostnader på personalsiden, og at det koster å opprettholde korte svartider, god kvalitet og å utvikle nye tjenester.

Driftsresultatet til Opplysningen 1881 i 2007 kom på 106 millioner kroner, noe som viser at det er penger å hente på nummeropplysning.

Les mer: Eks–Telenortopp går til 1881

Til forsiden

Publisert:

Flere artikler