Norwegian inngår rutesamarbeid med Widerøe

Snart kan du bestille en tur hos Widerøe og fly rett videre med Norwegian, men samarbeidet gjelder foreløpig kun innenlandsruter.

Arkivbilde av et av Widerøes Bombardier Dash-8
Publisert:

Flyselskapet Norwegian melder at de har inngått en såkalte interline-avtale med Widerøe.

Det betyr at Widerøe- og Norwegian-passasjerer snart vil kunne bestille billetter hos det ene selskapet og fly med det andre, og at man kan bestille reiser der man først flyr et rutestrekk med det ene selskapet og siste del med det andre.

Slike avtaler brukes ofte av nettverksselskaper og flyselskaper i allianser.

Norwegian skriver at flygingene i første omgang kun vil kunne kjøpes via Widerøes kanaler, og at dette vil lanseres i første halvdel av mars. Norwegian opplyser ikke når man vil kunne bestille flyginger hos Widerøe via Norwegians bestillingskanaler.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian opplyser at samarbeidet foreløpig ikke omfatter utenlandsruter, og at Norwegian jobber med å implementere den tekniske løsningen som kreves for at man også kan bestille turer med Widerøe via Norwegian.

Samarbeidet inkluderer alle Widerøes ruter i Norge, både anbudsruter og de kommersielle innenriksrutene. Se hele oversikten over hvilke ruter som er omfattet i meldingen fra Norwegian.

– Avtalen mellom Norwegian og Widerøe bidrar til økt konkurranse på det norske innenriksmarkedet. Det betyr at de reisende får flere valgmuligheter, større fleksibilitet, kortere reisetid og ikke minst tilgang til lavere priser. Nå kan den reisende for eksempel fly med Norwegian til Trondheim og videre ut i kortbanenettet uten å måtte betale dobbel passasjeravgift, sier kommersiell direktør Thomas Ramdahl i Norwegian.

Les også

Analytiker om Norwegian: – Trafikktallene i første kvartal blir en syretest

Samarbeider også med SAS og Finnair

Widerøe har tradisjonelt sett samarbeidet tett med SAS gjennom en interline-avtale, men Widerøe har i senere tid også inngått et samarbeid med Finnair og nå altså Norwegian.

– Widerøe jobber uavbrutt med å bedre flytilbudet for våre kunder ute i Distrikts-Norge. Avtalen med Norwegian gjør at kunden får flere reisealternativ å velge mellom. I sum vil dette gi et bedre tilbud, så dette blir bra for Widerøes kunder, sier Christian Skaug, direktør Network & Pricing i Widerøe.

Knut Morten Johansen, kommunikasjonssjef i SAS avkrefter at dette vil ha noe å si for deres samarbeid med Widerøe.

– Dette er den samme avtalen vi har med Widerøe. Det mest overraskende har jo vært at Norwegian inntil nylig har valgt å ikke inngå slike samarbeid, sier Johansen.

Les også

SAS velger Airbus: Er i sluttforhandlinger om nytt flykjøp

Les også

Ryanair-piloter aksepterte 20 prosents lønnsøkning

Les også

Norwegian tar gebyrgrep: Nå må du betale for å velge sete ved innsjekking

Publisert:

Her kan du lese mer om