Bjarøy har solgt 23 av 48 leketøysbutikker

Selskapet som kjøpte konkursboet etter Top-Toy har utvidet fristen for å få reddet flest mulig av BR- og Toys "R" Us-butikkene.

Foto: Berit Roald NTB scanpix
Publisert:

Tidligere denne uken ble det kjent at Bjarøy Gruppen kjøpte konkursboet etter Top-Toy Norge, som inkluderte 48 Toys "R" Us- og BR-butikker.

Da fortalte selskapets sjef at de hadde satt en frist på to dager for å få solgt flest mulig av butikkene. Nå forteller advokat Thomas Monsen i advokatfirmaet Ro Sommernes, at de har utvidet fristen.

– Forhandlingene pågår fortsatt. Enn så lenge er det fortsatt interesse for flere av butikkene som ikke ennå er solgt. Det beste er jo om noen kan ta over, slik at butikkene fortsatt kan være åpne og at arbeidsplassene er sikret, sier Monsen til E24.

Les på E24+ (for abonnenter)

Butikkdøden brer seg over landet, men noen butikker er i kraftig vekst. Slik får de det til

Avtaler sendt ut

Advokaten jobber med salget av butikkene for Bjarøy Gruppen.

– Nå er det signert kontrakter for 23 butikker, men vi har sendt ut avtaler på flere, sier Monsen.

Det er ikke satt en ny frist for når forhandlingene skal være i havn.

– Jeg tror at de fleste har fått med seg muligheten for å kjøpe butikk nå. Jeg tror at de som er aktuelle kjøpere allerede har kommet på banen, så det er nok kort tid igjen, sier Monsen.

Til sammen hadde Top-Toy Norge rundt 700 ansatte i de 48 butikkene da de gikk konkurs. Hans Petter Bjarøy fortalte like etter oppkjøpet at de allerede hadde inngått en avtale med Extra Leker om kjøp av 8 butikker.

– Jeg har inntrykk av at det er ganske stor interesse for en del av butikkene. Men noen har vært ulønnsomme en stund, og de vil være vanskeligere å selge, sa Bjarøy.

Les også

Norsk faghandel sliter: Friluftsgründere konkurs etter 26 år med drift

Opphørssalg?

I butikkene som eventuelt ikke blir solgt, vil det trolig bli holdt opphørssalg.

Det er ikke kjent hvor mye Bjarøy betalte for konkursboet.

Konkursen i Top-Toy Norge kom i forrige uke, etter at Top-Toy i resten av Norden slo seg konkurs i julen. Top-Toy Norge er imidlertid et eget selskap, og håpet levde derfor videre etter meldingen om konkursen i resten av Norden.

Før konkursen i Norge jobbet selskapet med å selv finne nye eiere til selskapet. Tidlig i januar sa sjefen i Top-Toy Norge at mange var interessert i selskapet.

– Jeg er ikke overrasket over at det er mange interesserte, for det er plass til en godt forankret leketøyskjede i Norge, og de volumene vi har hatt er mer enn gode nok til å drive butikk, sa han.

Les også

Lindorff om konkurstall: – Må ikke dra disse ut av proporsjoner

Les også

Produksjonsselskapet bak Fjorden Cowboys er konkurs

Les også

Vekstkjedene som tjener godt på konkursbølgen

Her kan du lese mer om