Arne Fredly vant slaget i Hunter Group

Dermed blir det ikke noen avtale med Ståle Kyllingstads IKM Gruppen. 

VANT: Det blir ingen IKM-transaksjon for Hunter. Det er aksjonær Arne Fredly fornøyd med.
Publisert:

Ledelsen i Hunter Group melder at den varslede ekstraordinære generalforsamlingen i selskapet den 15. mars nå er avlyst.

Årsaken er at Arne Fredlys Apollo Asset har varslet at de nå sitter på én tredjedel av aksjene i selskapet, og at de vil stemme mot transaksjonen der Ståle Kyllingstads IKM Gruppen får kontroll i selskapet.

– Dette er, som jeg har sagt før, dumt og trist. Planene hadde jeg og de står jeg inne for, sier Kyllingstad til E24.

– Hvorfor var det ikke mulig å få til en avtale?

– Det må du spørre de andre aksjonærene om.

– Hva slags rolle har Fredly spilt i denne saken, i dine øyne?

– Det må du også spørre de andre aksjonærene om.

– Hva skjer nå?

– Jeg jobber videre med mine ting, som fremover ikke vil handle om Hunter.

Les også

Selger deler av IKM Gruppen – blir storeier i undervannsrobotselskap

For kostbart

Ledelsen skriver i en børsmelding at de er skuffet over at ikke IKM-transaksjonen vil bli gjennomført, og at de er av den oppfatning at det ville vært i selskapets interesse.

Fredly mente at transaksjonen, som innebar at Hunter overtok IKM Subsea & Technology og at IKM fikk kontroll over Hunter var for kostbar.

I en annen melding skriver selskapet at finansdirektør Ola Beinnes Fosse trekker seg fra sin stilling.

Motstand fra Arne Fredly

Kampen om det lille oljeselskapet Hunter har pågått siden midten av februar, da Hunter la frem en avtale der Kyllingstad skulle legge en del av sitt IKM-system inn i Hunter i bytte mot en kvart milliard kroner og aksjer og kreditt. Dette ville gjøre ham til selskapets største aksjonær.

– Jeg så frem til å jobbe sammen med styre og administrasjonen i Hunter Group, sa Kyllingstad til Dagens Næringsliv da det ble klart at avtalen møtte sterk motstand.

For flere aksjonærer uttrykte misnøye med avtalen, blant annet Arne Fredly, som i slutten av februar stod frem i Finansavisen som investoren bak forsøk på oppkjøp opp til 30 prosent eierandel.

– Jeg har ikke noe imot IKM eller Ståle Kyllingstad, men oppkjøpet av IKM Subsea & Technology er for stort for Hunter Group. Det blir for mye gjeld og for langt frem til man kan tjene penger, sa Fredly til avisen.

Publisert:

Her kan du lese mer om