Billettselskap vil selge svartebørsbilletter

Det norske billettselskapet Billettservice ønsker en lovendring som gjør det lovlig å omsette svartebørsbilletter i Norge.

SVARTEBØRS: Publikum på en konsert med finske Isac Elliot i Oslo Spektrum i desember i fjor. Nå vil Ticketmaster at datterselskapet Billettservice skal få organisere kjøp og salg av svartebørsbilletter.
Publisert: Publisert:

– Finn.no hadde 13.000 annonser for annenhåndsbilletter i 2014. Vi forholder oss til norsk lov, men mener det er på tide å se på lovgivningen på nytt. Vi ønsker å gå inn i det som på mange måter er en gråsone, for å forsøke å rydde opp og regulere den til bransjens og forbrukerens beste, sier daglig leder Kristian Seljeset i Billettservice til Dagens Næringsliv.

Da det i 2007 ble forbudt å selge billetter til kultur- og idrettsarrangementer til en høyere pris enn den arrangøren har satt, ble Billettservice forhindret fra å organisere svartebørs i Norge. Loven er imidlertid uten straffesanksjoner, og på internett går salget sin vante gang.

Billettservice er et datterselskap av Ticketmaster, verdens største formidler av billetter til ulike arrangementer. Selskapet Ticketmaster Resale har vært Ticketmasters portal for annenhåndssalg siden 2013, og på nettsidene kan hvem som helst videreselge billetter til den prisen de ønsker.

Billettselskapet ønsker altså å gjøre det samme i Norge gjennom datterselskapet Billettservice, men stanses enn så lenge av norsk lovgiving.

Les også

Finn.no: - SAS har i aller høyeste grad tjent på dette

Les også

– Mister du kulheten, er det veldig vanskelig å komme tilbake

Les også

– Apple satser på å vinne markedet med lavest pris

Publisert: