Jaguar investerer i Uber-utfordrer

Jaguar Land Rover investerer i bildelingstjenesten Lyft. Bilprodusenten vil bruke samarbeidet til å teste og utvikle egen bilteknologi.

LUKURATIVT SAMARBEID: Samarbeidet mellom Jaguar Land Rover og Lyft er til fordel for begge parter: Jaguar får teste ny teknologi, og Lyft får midler til å kjempe om førsteplassen blant bildelingstjenester.
Publisert: Publisert:

– Vi er glade for å slå oss sammen med Jaguar Land Rover, og Lyft ser for seg en fremtid hvor delte biltjenester vil endre byer og folks liv, sier Lyft-sjef John Zimmer.

Indiskeide Jaguar Land Rover investerer 25 millioner dollar, tilsvarende 222,3 millioner kroner, i bildelingstjenesten Lyft, melder CNBC.

Med dette ønsker Jaguar Land Rover å videreutvikle bilteknologien sin InMotion, som blant annet omfatter selvkjørende biler.

– Det nye samarbeidet vil gi oss en plattform hvor vi kan teste teknologien vår i den virkelige verden, sier InMotion-direktør Sebastian Peck.

Utfordrer Uber

Les også

Lyft og Waymo slår seg sammen mot Uber

Lyft er den nest største bildelingstjenesten i USA etter Uber, og den har i det siste inngått flere samarbeid for å utfordre markedslederen.

Forrige uke gikk Lyft sammen med nuTonomy i et pilotprogram om å teste selvkjørende biler i Boston.

I mai slo Lyft seg sammen med Alphabets bildelingstjeneste Waymo, også for å utfordre Uber.

Les også

Samsung tester ut førerløse biler

Les også

Italia opphever Uber-forbud

Les også

Lyft og Waymo slår seg sammen mot Uber

Publisert:

Her kan du lese mer om