DNB-sjefen har kjøpt Holmenkollen-bolig til 41 mill.

Konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB har kjøpt ny bolig sammen med mannen Henning.

BOLIG: Kjerstin Braathen og ektemannen Henning har kjøpt bolig i Holmenkollen.
Publisert:

DNBs konsernsjef Kjerstin Braathen (52) har sammen med ektemannen Henning Braathen (54) kjøpt en bolig i Doktor Holms vei i Holmenkollen i Oslo.

Prislappen er på 41 millioner kroner.

Kjøpet er registrert hos Kartverket 26. august. Samme dato tok DNB pant i boligen for 24,6 millioner kroner.

Les på E24+

Eksperter: Dette vil skje i boligmarkedet fremover

15 millioner i lønn

I fjor tjente DNB-sjefen totalt 15 millioner kroner i lønn, bonuser, opptjening til pensjon og andre ytelser. Selve lønnen til Braathen var på 8,3 millioner.

Samtidig var en del av lønnen i aksjer. Dette utgjorde 2,4 millioner kroner, omtrent det samme som i 2020.

– Dette er privat og har ikke noe med rollen hennes som konsernsjef å gjøre. Så det har hun dessverre ikke noen kommentar til, skriver Thomas Midteide konserndirektør for kommunikasjon i en SMS til E24.

Det er Boa Eiendomsmegling som har håndtert salget. Boliger i denne prisklassen selges fra tid til annen, men det er ikke dagligdags, opplyser daglig leder, Tommy Stensrud.

«Enestående villaeiendom»

I annonsen på Finn omtales eiendommen som en «enestående villaeiendom m/ svømmebasseng, tennisbane og to utleiedeler. Garasjeanlegg. Ski inn ski out».

Eiendommen lå ute til en prisantydning på 45 millioner kroner.

– Ofte går eiendommer i denne prisklassen under radaren, utenom markedet. Det er slik kunden vil ha det, de ønsker diskresjon. Det skjer oftere på Oslo Vest enn andre steder, sier Stensrud.

Ifølge prisstatistikken på Finn.no, er gjennomsnittsprisen i Oslo 85.000 kroner per kvadratmeter. Boligen Braathen har kjøpt har en kvadratmeterpris på 106.000 kroner.

DNBs resultat etter skatt steg til 25,4 milliarder kroner i 2021 fra 19,8 milliarder i 2020, et år som var preget av coronakrise og økte tap på utlån.

Publisert:
Gå til e24.no