Analytikere: Amazon blir USA's største klesforhandler i 2017

De etablerte klesgigantene sliter med å nå kundene som handler stadig mer på nett.

VERDENS FJERDE RIKESTE: Administrerende direktør Jeff Bezos i Amazon kan se ut til å bli enda rikere om selskapets suksess fortsetter.
Publisert:

Det har vært noen tøffe uker for de store amerikanske kleskjedene. Men det er ett unntak: Amazon.

Mens de tradisjonelle butikkene har lagt frem skuffende kvartalsresultater med lunkent salg, kan nettbutikk-giganten Amazon skilte med å selge langt bedre enn analytikere hadde forventet, skriver Bloomberg.

Selskapet opplevde en salgsvekst på 28 prosent i første kvartal, og siger stadig nærmere innpå de etablerte klesgigantene, skriver Marketwatch.

Tynget Wall Street

Tidligere denne uken la Macy’s frem resultatet for første kvartal, hvor salget i butikker som har vært åpne i mer enn ett år, falt med 6,1 prosent. Aksjekursen falt med rundt 15 prosent etter fremleggelsen, og har blitt liggende lavt siden. Klesgiganten har opplevd en salgsnedgang i fem kvartaler på rad.

– I lys av resultatene Amazon og Macy’s nylig la frem, føler vi oss mer sikre på at Amazon vil erstatte Macy’s som USAs største klesforhandler i 2017, skriver Cowen & Co i et notat, ifølge Marketwatch.

Kohl’s Corp gjorde det noe bedre, men opplevde et salgsfall på 3,9 prosent. Markedet responderte med en aksjekurs som falt over seks prosent. Mandag slapp klesgiganten Gap sitt kvartalsresultat, som viser et salgsfall på seks prosent.

Nordstrom opplevde et salgsfall på 1,7 prosent, som fikk aksjekursen til å falle 16 prosent i etterhandelen, skriver New York Times.

Les også

– Amazon planlegger å åpne inntil 400 bokhandler

41,2 prosent markedsandel

Ifølge analysebyrået Slice Intelligence hadde Amazon 41,2 prosent av markedsandelen i e-handel mellom januar og april. På andre plass kom Nordstrom og Best Buy med 2,7 prosent. Macy’s hadde 1,5 prosent, og det samme hadde Wal-Mart, skriver Fortune.

– Vi måler ikke kleskjøp hos Macy’s direkte, men vi har sett et vedvarende skifte vekk fra tradisjonelle klesforhandlere som Wal-Mart og Target, som vi kan måle, skriver Cowen i notatet.

I første kvartal solgte Amazon 19 prosent flere klær enn samme kvartal i fjor, mens nettsalget falt med en prosent for Wal-Mart og fem prosent for Target, ifølge en undersøkelse av 2.500 forbrukere, skriver Marketwatch.

– Må finne balansen

Tradisjonelle klesforhandlere som har bygget sin suksess på fysiske butikker, sliter nå med å omstille seg for å selge på flere plattformer.

– Forbrukere drar sjeldnere til butikker fordi de føler at de ikke trenger å dra på kjøpesentere, men heller kan handle på nett, skriver analytikere i Stifel i et notat mandag.

– Men de kjøper imidlertid ikke nok til at det gjør opp for fallende salg i butikkene. Vi er overbeviste om at butikker vil forbli viktig for folks kleshandel, men ser at man trenger å finne en balanse mellom netthandel og butikkhandel.

Les også

– Amazon planlegger å åpne inntil 400 bokhandler

Les også

Amazon skuffet stort

Les også

Disse varene blir dyrere i 2016

Publisert:

Her kan du lese mer om