Tiltalt Pareto-topp til DN: – En helt uvirkelig situasjon

Pareto-topp Petter Dragesund mener han ikke kunne vite hvem som skjulte seg bak de omstridte transaksjonene, som er bakgrunn for tiltalen mot ham.

Tiltalen mot Petter Dragesund og Jan Anders Vestrum.

Foto: Eivind Griffith Brænde E24
Publisert:

Det slo ned som en bombe da Økokrim onsdag tok ut tiltale mot meglertopp Petter Dragesund i Pareto Securities samt tidligere Intex-styreleder Jan Vestrum og en tidligere ansatt i Pareto.

De tre er tiltalt for grovt bedrageri av opptil 188 millioner kroner i forbindelse med håndteringen av aksjesalg i selskapet Crew Gold i 2010.

Dragesund har hittil ikke latt seg intervjue om saken, men gir nå en kort kommentar til Dagens Næringsliv:

– Akkurat nå er det viktigste for meg å ta vare på familien min og egen helse i en helt uvirkelig situasjon, sier han til avisen.

– Ikke lagt frem bevis

Petter Dragesund

Foto: Arkiv/NTB scanpix

Økokrim mener de tre tiltalte skal ha bedratt opptil 12 aksjeselgere, blant dem Akershus fylkeskommune og Midelfart-søstrene.

I forbindelse med salget fikk selgerne en prisgarantiavtale som gikk ut på at kjøperen, det russiske selskapet Severstal, skulle øke prisen dersom det gjennomførte aksjekjøp i Crew Gold til høyere pris i de tre månedene som fulgte.

Økokrim mener de tre tiltalte skal ha holdt skjult at dette skjedde.

Dragesunds forsvarer, Christian Hjort, hevder det ikke er lagt frem bevis for at Dragesund visste hvem som sto bak.

– Vi har innsyn i saksdokumentene, og vi forstår ikke hvordan Økokrim kan bebreide Dragesund for å ha visst hvem som sto bak transaksjonene, sier Hjort til DN.

De tre tiltalte nekter straffskyld i saken.

Her kan du lese mer om