Terra-kommuner fikk medhold i lagmannsretten

Borgarting lagmannsrett har avgjort at kommunene i den såkalte Terra-saken skal få betalt 50 millioner kroner samt renter, i erstatning for tapene de var påført av useriøse meglere i 2007 og 2008.

SKIFTET NAVN: Terra Securities var en del av Terra Gruppen som siden har skiftet navn Eika Gruppen.

Foto: Kyrre Lien NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:

Borgarting lagmannsrett avviste anken fra forsikringsselskapet ACE European Group Limited i saken som Haugesund kommune har ført på vegne av flere Terra-kommuner, melder NRK. Resultatet er det samme som Oslo tingrett kom til da saken først ble behandlet der.

Bakgrunnen for saken var at åtte norske kraftkommuner tapte store summer da de investerte fremtidige inntekter etter råd fra meglerne i Terra Securities AS.

Uaktsomme

Kommunene fikk medhold i at meglerne hadde vært uaktsomme og brutt sin opplysningsplikt. Etter at meglerfirmaet gikk konkurs tok kommunene ut søksmål mot Terras forsikringsselskap for å få utbetalt ansvarsforsikring på inntil 50 millioner kroner. Nå har lagmannsretten konkludert med at kravet er riktig.

Dersom dommen ikke blir anket videre til Høyesterett og derfor blir stående, kan de berørte kommunene dele omtrent 80 millioner kroner.

– Vi er fornøyde med dommen og med at det er slått fast at Terra har ansvaret for de feilslåtte pengeplasseringene. Og åtte millioner er et betydelig beløp for oss, sier rådmann Oddbjørn Ese i Vik kommune til NRK.

Les også

Trolig nytt forlik i Terra-saken

Les også

Terra-kommuner punger ut 650 millioner i forlik

Les også

Citigroup inngår milliardforlik

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Citigroup

Flere artikler