Priskrig i Karibien

Cruiserederiene må slåss om kundene.

DÅRLIG REKLAME: Medlemmer av denne motorsykkelgjengen ble rammet av sykdom under et cruise med Royal Caribbeans «Explorer of the Seas». 13 av 34 motorsyklister ble syke under cruiset.
Publisert:

Overfylte cruiseskip, brann i maskinrommet og sykdomsutbrudd på skipene.

Alt er faktorer som gjorde 2013 til et utfordrende år for cruiseindustrien.

Men nå er det et annet og langt mindre omtalt problem som skaper problemer for de store cruiserederiene.

- Rederiene blør. Det flommer over av cruiseavganger, sier konsernsjef Bob Levinstein i CruiseCompete.com, som hjelper reisebyråer med å bestille cruiseferier for kundene, til Bloomberg Businessweek.

Grunnen til det er at tilbudet er så stort er at det har kommet mange nye cruiseskip i markedet.

Strøm av nye skip

Bare siden november har cruiserederiene fått leverrt fire nye skyp med 15.300 sengeplasser i alt, hvorav tre av skipene vil gå i Karibien. I tillegg kommer Royal Caribbeans gigant «Quantum of the Seas» med plass til 4.180 passasjerer til høsten.

Det betyr at det må selges titusener flere cruiseferier i uken.

Det fører til at kundene kan få cruiseferier til lavere priser. Levinstein er blant dem. Han har sikret seg en suiteplass på et syvdagers cruise med Norwegian Cruise Lines Epic senere i februar, ifølge Bloomberg Businessweek.

Prisfall

Ifølge analytiker Ian Rennardson i Jefferies har cruiseprisene falt med 7,7 prosent siden desember.

For seilinger om 60 dagers selges billettene nå fem prosent billigere enn på tilsvarende tidspunkt i fjor.

- Det virker som om operatørene kutter prisene for å fylle skipene under vinterseilasene, skriver Rennardson i en oppdatering hvor han nedjusterer sin anbefaling av aksjen til cruiserederiet Carnival.

Les også:

Cruisekjempen snudde minus til plussNordmann skal lede cruiserederi med 36.000 ansatteSlik frister RCCL kineserne: Større kasino, nye riskokere og mer røyking

Publisert: