Undersøkelse: Utenlandske trailersjåfører tjener 5.000 kroner måneden

Utenlandske trailersjåfører som kjører i Norge, tjener ned mot 5.000 kroner i måneden før skatt, ifølge en undersøkelse gjennomført av Yrkestrafikkforbundet (YTF).

LASTEBILLIG: - Verre enn vi hadde trodd, sier norske yrkessjåfører.
Publisert: Publisert:

Nesten 500 langtransportsjåfører svarte på den anonyme spørreundersøkelsen, som ble utført i samarbeid med Statens vegvesen på Svinesund kontrollstasjon fra 1. til 3. juli.

– Dette er verre enn vi hadde trodd. Det viser at det foregår sosial dumping i transportbransjen i Norge, sier kommunikasjonsansvarlig Ida Langdalen Kristiansen i YTF, som organiserer yrkessjåfører i Norge, til NRK.

Hver fjerde sjåfør i undersøkelsen oppgir at de tjener 8.500 kroner eller mindre i måneden før skatt. 29 av sjåførene svarte at de tjener under 600 euro, som tilsvarer omtrent 5.000 kroner.

Tall fra SSB viser at utenlandsregistrerte lastebiler står for nesten en tredel av all transport i Norge. Det satt utenlandske sjåfører i 17 av de totalt 42 norske bilene i undersøkelsen.

Les også:

Omfattende sosial dumping blant utenlandske sjåførerEU vil at det skal bli fritt frem for utenlandske sjåfører- Havet ligger der, det koster ikke noe å bruke det

Publisert: