Lagmannsretten godkjenner Økokrims anke i Rollén-saken

Borgarting lagmannsrett har sagt ja til å behandle Økokrims anke etter at den svenske næringslivslederen Ola Rollén tidligere i år ble frifunnet for ulovlig innsidehandel.

NY RETTSRUNDE: Næringslivslederen Ola Rollén ble frikjent for ulovlig innsidehandel i tingretten. Nå skal Økokrims anke behandles i Lagmannsretten.

Foto: Siggi Bucher Reuters
  • NTB
Publisert: Publisert:

Den svenske næringslivslederen Ola Rollén (53), som er sjef i det svenske teknologiselskapet Hexagon, ble i Oslo tingrett i januar i år frikjent for ulovlig innsidehandel.

– Påtalemyndigheten er uenig i tingrettens vurdering av bevisene og de rettslige spørsmålene, og er fornøyd med at lagmannsretten har henvist saken til ny behandling, sier førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim.

– Ikke overraskende

Rolléns forsvarere mener imidlertid det ikke er grunnlag for Økokrims anke.

– På bakgrunn av at lagmannsretten i praksis alltid henviser Økokrims anker, er likevel ikke beslutningen overraskende, sier advokat Christian B. Hjort i Advokatfirmaet Hjort

Anken gjelder bevisbedømmelsen og lovanvendelsen under skyldspørsmålet, samt inndragningen. Dato for behandling av ankesaken i Borgarting lagmannsrett er ennå ikke fastsatt.

Økokrim startet etterforskning på bakgrunn av en anmeldelse fra Finanstilsynet. I forkant av dette hadde Oslo Børs varslet Finanstilsynet om mistenkelige handler i Next Biometrics Group ASA.

Frifunnet

I dommen fra Oslo tingrett 10. januar i år ble Rollén frifunnet for innsidehandel ettersom tingretten mente at Rollén ikke hadde innsideinformasjon da han i oktober 2015 på vegne av investeringsselskapet Greenbridge kjøpte aksjer i det norske børsnoterte selskapet.

Rollén ble lørdag 29. oktober 2016 varetektsfengslet i én uke i forbindelse med etterforskningen, men ble løslatt etter at varetektsfengslingen løp ut siden Økokrim ikke mente det lenger forelå noen bevisforspillelsesfare.

Rettssaken ble avsluttet i tingretten 30. november i fjor.

Les også

Nederlag for Økokrim - Rollén frifinnes

Les også

Økokrim anker Rollén-frifinnelse

Les også

Påstand om 1,5 års fengsel: Forsvareren mener Rollén må frifinnes

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Hexagon Composites

Flere artikler

  1. Ola Rollén frifunnet igjen i lagmannsretten – nok et nederlag for Økokrim

  2. Økokrim anker ikke frifinnelsen av Hexagon-sjef Ola Rollén

  3. Ny smell for Økokrim: Arctic-megler og investeringsrådgiver frifunnet igjen etter Økokrim-anke

  4. Annonsørinnhold

  5. To tidligere Funcom-topper dømt i ankesaken – tidligere finansdirektør fullstendig frifunnet

  6. Økokrim betalte tilbake 13,8 millioner kroner til Triton etter ny smell