TALENTKÅRING: E24 kårer hvert år de fremste ledertalentene i næringslivet under 35 år. En viktig kåring for å sette fokus på god ledelse, som kan bidra til å gjøre norsk næringsliv sterkere, mener sjefredaktør Per Valebrokk.

E24

Kommentar: En viktig kåring

Å rangere talent er en dristig øvelse. Vi tilnærmer oss den med ydmykhet og i visshet om at vi vil gjøre feil.

 • Per Valebrokk
  Per Valebrokk
  Tidligere ansvarlig redaktør og administrerende direktør i E24 Dine Penger.
Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til E24 her.

Ikke uten stolthet kårer E24 for femte år på rad Norges fremste ledertalenter.

Nå er ventetiden over. De to neste ukene presenterer vi de fremste talentene i fem regioner landet rundt. Fredag 18. oktober kårer vi en vinner for hele landet og legger frem listen over det vi mener er næringslivets 100 fremste ledertalenter.

Vi gleder oss.

Å rangere talent er en dristig øvelse. Vi tilnærmer oss den med ydmykhet og i visshet om at vi vil gjøre feil. Talent er sjelden målbart. Lederstillinger handler ikke om å hoppe høyest eller løpe raskest. Mange egenskaper kan forklare et ledertalent. Noen ganger er det én sterk egenskap, andre ganger er det kombinasjonen av flere som avgjør. Andre ganger igjen er det vanskelig å fremheve spesielle egenskaper, men resultatene taler for seg selv.

Ledertalentene er en kåring, ikke en fullstendig kartlegging eller fasit.

Bak kåringen ligger det flere hundre timer med arbeid. Over 450 tips fra våre lesere er gjennomgått. I tillegg har vi hentet inn tips fra Norges største selskaper og næringsforeninger landet rundt.

Kåringen hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten hjelp fra rekrutteringsfirmaet Mercuri Urval. De har kvalitetssikret tipsene og holdt oversikten over alle kandidatene fra vi startet arbeidet i mars.

Jobben med å rangere talentene har vi overlatt til en ekstern jury som står fritt til å velge akkurat de talentene de vil. Juryen består av noen av de beste og mest erfarne i Norge innen toppledelse, rekruttering og organisasjonsledelse. Uten dem hadde kåringen ikke vært mulig.

Noe av det hyggeligste vi opplever underveis i arbeidet, er tilbakemeldingene fra alle som lurer på når listen er klar. Noen svært flinke, unge ledere vil bli skuffet de neste par ukene. Andre vil bli positivt overrasket. Tusenvis av venner, familiemedlemmer og kolleger Norge rundt vil engasjere seg i kåringen.

Ledertalentene er på fem år blitt en prestisjetung kåring. Den endrer karrierer. For noen år siden sto Anita Krohn-Traaseth på sitt lokale Nav-kontor for å søke om arbeidsledighetstrygd da hun fikk vite at hun var på E24s liste. I dag er hun toppsjef i Hewlett-Packard Norge med ansvar for flere hundre ansatte og to milliarder i omsetning. Hun sier selv at Ledertalentene-kåringen har vært avgjørende for hennes karriere.

Andre er kommet inn på MBA-programmet til Harvard, fått spennende karrieremuligheter eller krevende styreverv takket være en plass på vår talentliste.

For enkelte kan det å bli trukket frem som ett av Norges fremste ledertalenter by på problemer. Flere av dem som er blitt trukket frem i tidligere kåringer, forteller oss at det kan skape forventninger som er krevende å innfri.

Vi mener at en kåring som denne er viktig. Fokus på god ledelse kan bare bidra til å gjøre norsk næringsliv sterkere, mer profesjonelt og konkurransedyktig.

Publisert:

Flere artikler

 1. Slik lages listene

 2. Dette er Nord-Norges fremste ledertalenter

 3. Vet du om et ledertalent? Da kan du hjelpe disse!

 4. Annonsørinnhold

 5. Jobbing i utlandet kangi fart på karrieren

 6. - Ledertalentene er min form for høstjakt