Autostore gjør det bedre enn ventet

Nok et sterkt kvartal fra robotlagerselskapet Autostore, som nær doblet omsetningen fra i fjor, og ser for «historisk» gode marginer i tiden fremover.

Administrerende Direktør i Autostore AS, Karl Johan Lier.
Publisert:

Autostore fikk inntekter på 165,6 millioner dollar i andre kvartal, opp fra 85,5 millioner dollar i samme kvartal i fjor.

Det tilsvarer en vekst på 93,6 prosent.

På forhånd ventet analytikerne Bloomberg har snakket med en omsetning på 144,5 millioner dollar.

Det viser kvartalsrapporten torsdag.

Les på E24+

Masayoshi Son: – Et eksempel på altfor mye penger og arrogant ledelse

Det justerte driftsresultatet kom på 72,3 millioner dollar, opp fra 9,3 millioner dollar i andre kvartal i 2021, mot ventede 62,9 millioner dollar.

– AutoStore fortsatte å vokse sterkt i andre kvartal av 2022, med inntekter opp 93,6 prosent sammenliknet med i fjor , skriver administrerende direktør i Autostore AS, Karl Johan Lier i rapporten.

Nederst i regnskapet landet resultatet etter skatt på 37,4 millioner dollar, en bedring fra minus 1,7 millioner dollar i samme periode i fjor.

Solid etterspørsel

Autostore melder at selskapet fikk nye ordrer for 161,3 millioner dollar, som er på nivå med samme andre kvartal i fjor.

– Kvartalsresultatet reflekterer rådende markedsforhold og overgangseffekten av kortere ledetider ettersom kunder legger inn bestillinger nærmere levering, skriver Lier.

Selskapet peker på sterk underliggende vekst, drevet av solid etterspørsel på tvers av regioner, sluttmarkeder og lagerkategorier.

Ordrereserven var på 477,6 millioner dollar, en oppgang på 66,1 prosent sammenliknet med samme periode i 2021.

Inntektsmål

Med en inntektsguiding på 550 til 600 millioner dollar for hele 2022, er selskapet i rute for å nå dette målet. For 2023 ligger inntektsambisjonene på 700 til 800 millioner dollar.

I tillegg fremhever Lier utfordrende makroforhold i form av blant annet økonomisk usikkerhet som følge av økt inflasjon og høyere renter.

– Avhjelpende tiltak er allerede iverksatt for å møte marginpress, inkludert en prisøkninger og et midlertidig aluminiumspåslag som forventes å løfte marginene tilbake mot historiske nivåer. Tiltakenes fulle effekt vil sees i 2023 når prosjekter med mer gunstige kostnads- og prisnivåer gå fra ordrebank til realiserte inntekter, fortsetter Lier.

Ocado-kostnader

Teknologi- og logistikkselskapet fortsetter rettskampen mot konkurrenten Ocado i Storbritannia. Stridsspørsmålene er knyttet til patenter.

I andre kvartal økte rettskostnadene knyttet til saken til 16,4 millioner dollar, opp fra 15,3 millioner dollar.

Høsten 2020 saksøkte Autostore Ocado for patentbrudd i USA og Storbritannia. Søksmålet har blitt etterfulgt av motkrav fra Ocado og flere søksmål i en omfattende rettsbatalje.

Publisert:

Her kan du lese mer om