Hacker-trusselen

Bedrifter advares om økt fare for dataangrep i julen

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) advarer norske bedrifter om økt fare for cyberangrep i julen og oppfordrer til økt beredskap på fridagene.

Norsk sikkerhetsmyndighet (NSM) ber norske bedrifter være føre-var og sikre seg mot dataangrep i julen. Erfaring viser at datakriminelle og fremmede stater utnytter fridager med lav beredskap til å bryte seg inn i datanettverk.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Direktør Sofie Nystrøm i NSM sier at erfaringer fra tidligere viser at aktørene utnytter fridager hvor mange bedrifter har lavere beredskap. Da øker også faren for angrep. Både amerikanske og norske sikkerhetsmyndigheter har erfaring fra de siste årene som viser at både kriminelle og fremmede stater utnytter lavere beredskap på fridager til å få tilgang til datasystemer.

– De som står bak, vil utnytte enhver mulighet til å ramme norske virksomheter, og julen er ikke noe unntak. Selv om de fleste kan senke skuldrene og slappe av i julen, er det viktig at vi også har beredskap mot for eksempel digital utpressing gjennom høytiden, sier Nystrøm.

NSM oppfordrer bedriftene både til å sjekke at kriseplanene holder, og at grunnleggende sikkerhetstiltak, som sterke passord og totrinns bekreftelse, er på plass. Samtidig bør ansatte advares mot digital utpressing og phishing-forsøk.

– Denne problemstillingen er blitt så stor at du faktisk kan gå konkurs, sier Nystrøm til NRK.

Les også

Utlover 127 millioner kroner i dusør for hacker-info

Les også

Nordic Choice Hotels rammet av datavirus

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Hacker-trusselen
  2. Dataangrep
  3. Nasjonal sikkerhetsmyndighet

Flere artikler

  1. Flere alvorlige dataangrep: – Tror det er den nye normalen

  2. Ingen Amedia-aviser i trykken etter alvorlig dataangrep

  3. Nortura sliter fremdeles etter dataangrepet

  4. Alvorlig sikkerhetshull avdekket: – Vi ser omfattende utnyttelsesforsøk på norske virksomheter

  5. Brønnøysundregistrene nede - alvorlig sikkerhetshull avdekket