Tidligere Hurtigruten-topp Bent Martini er ny sjef i Havila Kystruten

Driftsdirektøren som forlot Hurtigruten etter smitteskandalen på «Roald Amundsen» er nå utpekt som sjef i den nye konkurrenten Havila Kystruten. – En drømmejobb, sier Bent Martini.

Bent Martini går nå over til konkurrenten Havila.
Publisert:

Bent Martini starter i august som administrerende direktør i den nye utfordreren til Hurtigruten langs norskekysten.

Det opplyser Havila Kystruten i en pressemelding.

Styreleder Per Sævik i Havila Kystruten sier i en uttalelse at han er glad for å ha fått på plass en leder med «de kvalifikasjonene og kompetansen som trengs for å ta selskapet videre».

I tillegg til å ha vært driftsdirektør i Hurtigruten har Martini også bakgrunn fra Forsvaret og rederikonsernet Klaveness.

– Vi hadde flere sterke kandidater, og er glade for å kunne ønske Bent Martini velkommen og med på laget. Han har erfaring og kjenner bransjen samtidig som han er nytenkende og har levert gode resultat både innen organisasjons- og teknologiutvikling, sier Sævik.

– Å få arbeide med et nytt og spennende selskap som Havila Kystruten og videreutvikle den tradisjonsrike kystreisen, det ser jeg på som en drømmejobb, sier Martini.

Illustrasjonsbilde.

Skal pendle til Sunnmøre

Martini starter ikke i jobben før 9. august fordi han er pålagt karantene fra Hurtigruten, ifølge Havila.

Martini er bosatt i Asker og vil ukependle opp til Havilas hovedkontor i Fosnavåg, opplyser rederiet videre.

Martini erstatter Arild Myrvoll, som sa opp jobben i april i år. Myrvoll var en av de første som ble ansatt i Havila Kystruten i 2018.

Per Sævik og Havila ønsker å utfordre Hurtigruten på den kjente kystruten mellom Bergen og Kirkenes.

Havila Kystruten har en avtale med Samferdselsdepartementet på 4 av de 11 seilingene på kystruten langs kysten.

Rederiet har fire moderne skip under bygging som skal betjene ruten. Rederiet har opplevd flere forsinkelser i leveransene fra verftet, men i løpet av sommeren skal de to første skipene komme.

De neste to kommer i andre kvartal 2022, ifølge Havila.

Les også

Sa opp jobben i Hurtigruten: – Synes ikke de har tatt et ordentlig oppgjør

Hurtigruten i storm

Det var i oktober i fjor det ble klart at Bent Martini forlot Hurtigruten. Han var konserndirektør for drift og leder for Hurtigruten Cruise AS.

Rederiet, Martini, konsernsjef Daniel Skjeldam og resten av ledelsen hadde da vært kommet i et kraftig søkelys etter smitteutbruddet om bord på «MS Roald Amundsen» i juli, der 71 personer om bord fikk påvist coronasmitte etter to seilaser den måneden.

Martini var selv om bord på et av de omtalte seilasene med sin familie, og han trådte midlertidig ut av Hurtigruten-ledelsen mens selskapet ble gransket.

Granskingsrapporten avdekket flere kritikkverdige forhold, manglende tiltak og rutiner og tidsbruk for varsling av smitte.

– Utbruddet på MS Roald Amundsen skyldtes ikke én enkelthendelse eller en enkeltpersons handlinger. Situasjonen oppsto som følge av en serie av hendelser og handlinger, sa granskingslederen Jan Fougner.

Politiet startet etterforskning av Hurtigruten i fjor, men det er ennå ikke klart om det blir tatt ut tiltale eller ikke.

Les også

Bent Martini ferdig i Hurtigruten

Les også

Statsadvokaten ber om flere undersøkelser i Hurtigruten-etterforskning

Publisert:
Gå til e24.no