Vinmonopolet venter julekø – ber folk handle i november

Vinmonopolet oppfordrer til å starte årets julehandel av flytende varer tidlig, dette med tanke på corona og smittevern.

Vinmonopolet oppfordrer til å starte årets julehandel av flytende varer tidlig, dette med tanke på korona og smittevern. Her polkø dagen før skjærtorsdag i år.

Berit Roald / NTB
 • NTB
Publisert:

– Vi går mot tidens julehandel på Vinmonopolet. Av hensyn til smittevern er vår klare oppfordring at årets julehandel bør tas i løpet av november, aller helst på formiddagen og på en dag tidlig i uken, sier administrerende direktør Elisabeth Hunter i Vinmonopolet.

2020 blir et historisk år for Vinmonopolet. Antagelig vil det bli solgt rundt 115 millioner liter i løpet av året, mot 82,6 millioner liter i fjor, en vekst på rundt 40 prosent.

Årsaken er stengte grenser mot Sverige, tilnærmet full stopp i taxfreehandelen og betydelig redusert skjenking som følge av myndighetenes coronatiltak.

– Normalt er desember måned nesten dobbelt så stor som en vanlig måned. I desember i år forventer vi et salg på rundt 15 millioner liter fordelt på fem millioner kundebesøk, tidenes største enkeltmåned – en rekord som trolig blir stående lenge, sier Hunter.

Siden mange har hjemmekontor og derfor er mer fleksible i år enn i fjor, håper Vinmonopolet at mange kan gjøre slik de gjorde i mars og april: flyttet innkjøpene fra ettermiddagen til formiddagen, og fra slutten av uken til begynnelsen av uken.

Et annet råd er å gjøre seg ferdig med julehandelen før 15. desember. Etter denne dagen kommer det antagelig til å være historisk trøkk i utsalgene landet rundt.

Les også

Staten kan tjene nesten fem milliarder ekstra i alkoholavgifter

Les også

E24-podden: Et (vin) monopol, netthandel på speed og corona-stengte grenser

Her kan du lese mer om

 1. Vinmonopolet
 2. Julehandel
 3. Coronaviruset
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Noen opplever tidenes handlefest. Andre får svi. Slik rammer pandemien kjøpesentrene

 2. Næringslivet forventer rekord i julehandelen: – Vi har rett og slett mer penger å bruke

 3. Virke venter rekordhøy julehandel

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Ny bråstopp for hotellene: – Så alvorlig at det nesten ikke er til å tro

 6. Handelsstanden forventer rekordstor julehandel i år